Katso kesäkuun satokausikasvikset ja reseptit

Kesäkuussa nautitaan kesäsipuleista, varhaiskaalista, varhaisperunoista, retiiseistä, kirsikoista, vesimeloneista, hunajameloneista, jimbeemeloneista ja keltaisesta kiivistä. Tutustu kasviksiin ja ota talteen sesongin reseptit!

Retiisinippu


Vierastatko retiisin kirpeyttä? Ei hätää. Sujauta se hetkeksi pannulle tai grilliin paahtumaan, niin retiisi näyttää lempeän puolensa. Kokeile ainakin uunissa paahdettuja retiisisipsejä ja grillattuja retiisivartaita.

Sipulinippu

Kesän alussa varhaissipulin sipuli on tuskin vartta paksumpi, mutta kesän edetessä koko kasvaa. Mieto maku onneksi pysyy. Saksi varhaissipulit varsineen salaattiin tai varhaisperunoiden kylkeen. Jos olet oikein kokeilunhaluinen, halkaise sipulit pitkittäin ja grillaa ne. Hyvää fetasalaatissa!

Varhaiskaali

Makea, rapea ja täynnä vitamiineja! Varhaiskaali on täydellinen pakkaus. Kun olet rouskuttanut sitä raakana tarpeeksi, kietaise kaalinlehdestä aasialainen viherwrap. Uskaliaimmat tekevät varhaiskaali-banaanismoothien tai lohkovat kaalin grillattavaksi.

Varhaisperuna

Kesä on täällä! Kun perunan kuori irtoaa hankaamalla, tiedät olevasi uuden sesongin äärellä. Keitä, sipaise vähän voita päälle ja nauti. Jos olet oikein vaatelias, yhdistä peruna savukalaan, silliin tai perinteiseen munakastikkeeseen. Pian maltat ehkä jo savustaa perunoita tai tehdä niistä valkoista pizzaa.

Kirsikkarasia

Katso pintaa syvemmälle, sillä kirsikan väri ei kerro kypsyydestä vaan lajikkeesta. Nyt myynnissä oleva ilmeläkirsikka on juuri sopivasti makea sellaisenaan syötäväksi ja leivontaan, mutta viimeistään helteiden alettua haluat kokeilla tätä: keitä kirsikat hilloksi, sekoita jogurttiin ja pistä pakastimeen jäätymään.

Vesimeloni

Kesäpäivä ilman vesimelonia on hukattu kesäpäivä. Anna vesimelonille ensin hiukan omaa aikaa jääkaapissa, leikkaa viipaleiksi ja syö niin että napa paukkuu. Maailman helpoin kakku syntyy muuten näin: leikkaa melonista kuoret, muotoile se veitsellä lieriöksi, kuorruta kermavaahdolla ja koristele.

Hunajameloni

Hunajameloni on nimestään huolimatta vähäenerginen herkku. Sen mieto ja makea maku sopii tietysti jälkiruokiin. Kokeile vaikka kuutioida hunajameloni, pakastaa kuutiot ja soseuttaa ne mangon kanssa maidottomaksi jäätelöksi. Nam!

Jimbeemeloni

Valmistaudu rakastumaan! Jimbeessä yhdistyvät samettinen rakenne ja karamellimainen maku. Se sopii salaatteihin, mutta myös voimakkaiden juustojen kaveriksi. Melonicarpaccio syntyy, kun leikkaat melonin ohuiksi siivuiksi ja tarjoat sen salaattipedillä oliiviöljyn, sitruunamehun ja sormisuolan kanssa.

Keltainen kiivi

Ensin pakolliset: kiivi sisältää rutkasti C-vitamiinia ja ravintokuitua. Sitten olennaiset: Se on makea ja karvaton. Se sopii yhtä hyvin salaattiin, kakuntäytteeksi ja juustotarjottimelle. Mitä jos grillaisit kiivimarinoitua possua? Tai tekisikö mielesi kiivi-avokadosorbettia? Tiedät mistä aloittaa.

 

Katso reseptit täältä