Kesän kuumimmat herkut

prfi_1604_kesakokki_sisaltosivu_700

Mehevää lihaa grillistä

Lihan grillaaminen on monelle kesän ykkösharrastus. Trendinä sekä naudan- että possunlihassa on grillata tavallista mehevämpiä, luullisia ja hieman rasvaisempia lihoja.

Meheviä grillattavia naudanlihoja ovat  esim. halpuutetut Snellmanin kokonainen entrecote pihvifilee,  Tammisen kesän amerikkalaistyylisen Wanted-grillaussarjan Ranch entrecote, iso luullinen entrecote-kyljys  ja jo viime kesänä mainetta niittänyt Tomahawk Steak.

Suomalaiset ovat päässeet ribsien makuun, ja niiden suosio onkin ohittanut perinteisen grillikyljen. Halpuutettuun alle seitsemän euron kilohintaan myytävien Snellmanin BBQ-marinoitujen ribsien odotetaan olevan yksi kesän suosikkituotteita. Myös HK:lla on vaihtoehtoja ribsien ystäville: Naturellit Spare Ribsit, jotka voit maustaa oman makusi mukaan ja Viljaporsaan pintamaustetut paloitellut ribsit. Valikoimissa on raakaliharibsien lisäksi useita erilaisia esikypsiä ribsejä, jotka valmistuvat grillissä nopeasti.

Grillaajien suosiossa ovat kesällä myös nyt halpuutettuun hintaan myytävät HK:n marinoidut porsaan ulkofileepihvit  yli kilon pakkauksessa ja Atrian XXXL Texas kinkkupihvi , joka sopii mehevän lihan ystäville.

Grillauskastikkeissa suosittuja ovat amerikkalaishenkiset, paksut Barbeque-kastikkeet. Santa Marian grillauskastikkeet ovat mukana kesän halpuutuksessa. Suosituin maku sarjassa on BBQ Sauce Original.

 

Makkaroissa uusia makuja

Makkaroissa kiinnostavat nyt uudet, mausteiset maut ja korkea lihapitoisuus. Monipuoliselle makumatkalle pääset helposti vaikkapa jo viime kesältä tutulla, nyt halpuutetulla Helsingin Makkaratehtaan Grillitriolla . Samassa pakkauksessa on saksalainen JuustoBockwurst sekä rouhearakenteiset puolalainen, runsaasti valkosipulia ja paprikaa sisältävä Kielbasa ja espanjalainen mehevä, yrttinen Butifarra.

Makkarahyllyn halpuutettuja tuotteita ovat myös Kabanossit, uutuuksina Kabanossi Rio Picante  ja Kabanossi Smoky Bacon & Cheese, entistä lihaisemmat Snellmanin Eetvartit ja Iivarit, Poprilli ja Saarioisten Grilliwurst- raakamakkarat, juusto  ja chorizo.

Grillin vieressä odottavat uudentyyppiset hampurilais- ja hotdog-sämpylät: tuoreet, taikinajuureen leivotut Pågenin hot dog- ja hampurilaissämpylät 8 kpl pakkauksissa.

 

Väriä, makua ja terveellisyyttä 

Kun kasvisruokaa pitää saada nopeasti pöytään, kokeile valmisruokia! Sevanin falafel pyörykätfalafel chili-cheese ja Hoviruoan vegekasvispihvit sopivat myös vegaaneille. Saarioisen maissikebakko on kiva kasvissyöjän vaihtoehto tai lisäke grilliaterialle. Falafelien kaveriksi sopivat Sevanin minttujogurttikastike ja tuore munakoisotahna (Baba ganoush)

Monet vihannekset  sopivat mainiosti grillattaviksi, esim kesäkurpitsa, espanjalainen grillipaprika Padron, esikeitetty maissi, grilliherkkusienet ja tuore ananas. Myös pakastealtaasta halpuutettuun hintaan löytyvät Apetitin muurikkakasvikset ovat helppo grillauslisäke.

Kotimaiset varhaisvihannekset ovat ihania salaateissa: kesäkuussa ensimmäisinä tulevat retiisiniput, sipuliniput ja suomalainen varhaiskaali. Myös varhaisperuna ja suomalaiset paprikat ovat kesäkuun tuotteita. Uusien perunoiden kanssa kala on parasta! Omat saaliit savustetaan tai grillataan. Jos kalaonni ei suosinut, kaupan valikoimista voi kalastaa mukaan vaikkapa Heimon Kalan grillilohivartaita tai grillilohipaloja tai todellista klassikkokesäruokaa, silliä. Rainbow-sillit ovatkin Prismoissa halpuutustuotteita.

 

Kesäjanoon

Pienpanimobuumi on rantautunut Suomeen: maassamme on jo 60 pienpanimoa, ja Prismoissa runsas valikoima niiden oluita. Kokeile esim. Pyynikin Käsityöläispanimon Kauppaipa gluteenitonta ja Sessio-pakkausta, jossa on 6 erilaista erikoisolutta. Molemmissa pullokoko on 0,33 l. Myös Kotimaista -sarja sai kaksi odotettua uutuutta erikoisoluisiin: Kotimaista IPA -olut ja Kotimaista Vehnäolut 0,5 litran tölkeissä. Molemmat oluet pannaan Laitilassa. Näissä pintahiivaoluissa on voimakkaampi ja hapokkaampi maku kuin lager-oluessa.

Pienpanimot ovat alkaneet valmistaa myös virvoitusjuomia, ja tarjolla onkin erikoisempia makuja. Esimerkkeinä Nokian Panimon Sun’n Soda Cream ja Sun’n Ginger Beer sekä Laitilan Le Pom -hedelmälimonaadi.

Siidereissä kiehtovat nyt eniten kuivat laatusiiderit, joissa on aito raaka-aineen maku. Jos pidät Happy Joe- ja Somersby –siidereistä, maista myös näitä 0,33 l tölkeissä myytäviä siidereitä: Saimaan Juomatehtaan Crafty Extra Dry Apple ja Crafty Dry Apple sekäLaitilan Wirvoitusjuomatehtaan Oiva Real Nordic –sarjan  Apple Dry, Cranberry, Strawberry ja Blueberry.

Tuorepuristettu, lisäaineeton Grannasin omenamehu on kotoisin Ahvenanmaalta, ja se myydään kolmen litran hanapakkauksessa, halpuutetulla hinnalla. Pillimehut ovat käteviä napata mukaan. Useimmissa Prismoissa on valikoimissa Raikastamon uutuus: kotimaiset luomupillimehut, esim omena-päärynä, jotka sisältävät vain hedelmien omaa sokeria.

 

Makeita herkkuja

Paistopistetuotteisiin tulee Fazerin Omar –munkki, joka on jo hitti sosiaalisessa mediassa. Jäätelöissä maistuvat tänä kesänä klassiset suomalaiset maut – Fazerin Marianne sekä Hartwallin Jaffa.  Eksoottisemmista mauista pitäville on tullut uutuutena Classic Valkosuklaa-Mango-puikko. Edullisia vaihtoehtoja ovat halpuutetut Laktoosittomat Pingviini Eskimo-puikkomonipakkaukset, Pingviini Eskimo Trio ja Vanilja 15 kpl pakkauksessa.

 

Herkullista kesää!