Kuukauden Satokausituotteet esiin Prismoissa ja S-marketeissa

S-ryhmä on aloittanut yhteistyön suositun Satokausikalenterin kanssa. Satokausikalenteri kertoo, minkä hedelmien ja vihannesten paras kausi on menossa juuri nyt, ja kannustaa käyttämään tuotteita silloin, kun ne ovat parhaimmillaan.

Kuukausittain vaihtuvat Kuukauden Satokausituotteet näkyvät lokakuusta alkaen oman kauppasi hedelmä-vihannesosaston parhaalla paikalla. Prismassa satokausituotteita on kuukausittain noin kuusi, S-marketissa nelisen tuotetta. Satokausituotteet ovat vihanneksia, juureksia, hedelmiä tai marjoja. Kotimaisia tuotteita painotetaan mahdollisuuksien mukaan. Mukana on sekä ihan tuttuja että monille vielä tuntemattomampia tuotteita.

Jos et heti keksi, mitä kaikkea kuukauden satokausituotteista oikein tekisi, käyttövinkkejä ja tietoa tuotteista saat myymälästä. Lisää kivoja reseptejä kokeiltavaksesi on tarjolla Yhteishyvä Live -ruokasivuilla.

Lokakuun kuukauden satokausituotteet tuotteet ovat tässä:

Kurpitsa-200Kurpitsa

Oransseja jätti- ja talvikurpitsoita kutsutaan usein Halloween-kurpitsoiksi. Ennen valmistusta niistä poistetaan siemenet, mutta siemenetkin ovat mainiota naposteltavaa. Puhdistetut siemenet paahdetaan pannulla tai uunissa, ja sen jälkeen niitä voi lisätä keittoihin ja salaatteihin.

 

 

Lehtikaali_200

Lehtikaali

Lehtikaali sietää vahingoittumatta jopa 15 asteen pakkasia. Lehdet makeutuvat kylmän vaikutuksesta, joten niiden voi antaa olla pakastimessa hetken aikaa ennen valmistamista.

 

 

 

 

Omena_200Omena

Kotimaiset omenat ryhmitellään kypsymisajankohdan mukaan kesä-, syys- ja talviomenoihin. Sesongin ensimmäiset omenat tulevat kauppoihin jo elokuussa, ja niitä löytyy kaupoissa aina tammikuulle saakka. Kotimaiset omenat voi huoletta syödä kuorineen, sillä suurin osa omenan hyvää tekevistä ravinteista sijaitsee kuoressa tai sen läheisyydessä.

Hokkaidokurpitsa_200Hokkaido-kurpitsa

Hokkaido on Japanista lähtöisin oleva talvikurpitsalajike, jonka hedelmäliha on kiinteää. Täyteen kypsyyteen ja kovakuoriseksi kasvaneita lajikkeita kutsutaan talvikurpitsoiksi. Halkaistua kurpitsaa voi kuumentaa hetken aikaa mikroaaltouunissa käsittelyn helpottamiseksi.

 

 

 

Päärynä-200Päärynä

Myöhään syksyllä kypsyvä kotimainen päärynä on eurooppalaisia lajitovereitaan pienempi mutta sitäkin maukkaampi. Päärynälajikkeita on olemassa yli 7000, mutta pienimmät lajikkeet ovat yleisesti ottaen maukkaampia. Päärynöiden maku ja sokeripitoisuus alkavat kehittyä vasta poimimisen jälkeen. Siksi ne kannattaa kypsyttää huoneenlämmössä hieman pehmeiksi ennen nauttimista.

Kyssäkaali_200Kyssäkaali

Nauriin ja lantun tavoin käytettävä kyssäkaali tunnetaan myös nimellä kaalirapi. Sen englanninkielinen nimi on ”german turnip” eli vapaasti suomennettuna saksalainen nauris. Kyssäkaali sopii juuresten tapaan raasteeksi tai dippivihannekseksi sekä keittoihin, patoihin, gratiineihin ja muhennoksiin.

 

 

 

Haluatko tietää lisää?

Tutustu Satokausikalenteriin, ja kurkkaa reseptivinkkejä Yhteishyvä Livestä.