Luomuniittyliha, hyvää luonnollisesti

bosgard-600x300

Bosgårdin luomutila sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Porvoosta, upean perinnemaiseman keskellä.

Tilalla keskitytään Charolais-rotuisten nautojen kasvattamiseen. Charolais on vanha ranskalainen lehmärotu. Bosgårdissa eläimiä kasvatetaan ja lihaa tuotetaan perinteisen viininvalmistuksen periaatteilla: lopputuloksen laatua maksimoiden, luonnollisesti ja rauhallisesti.

”Tällä hetkellä meillä on 120 emolehmää vasikoineen. Lehmät vasikoivat aina keväisin, maalis-huhtikuulla. Emot hoitavat ja imettävät vasikoitaan 6 kuukauden ajan. Sitten nuoret lehmät vieroitetaan ja niitä kasvatetaan noin 1,5-vuotiaiksi”, tilan isäntä Aarne Schildt toteaa.

Luonnonmukaisuus näkyy paitsi emolehmien ja vasikoiden suhteessa, myös ravinnossa. Bosgårdin lehmät syövät oman tilan luomupelloilla kasvanutta härkäpapua, kauraa ja apilaa. Vain kivennäiset ja vitamiinit tulevat omien tilusten ulkopuolelta.

Bosgardin_lehmat_600

Perinnemaiseman hoitajat

Emolehmät ovat kaiken perusta. Bosgårdin emolehmiä ei lypsetä, vaan niiden tehtävä on luonnollinen: synnyttää ja hoitaa vasikoita. Lehmien hyvinvoinnista pidetään hyvää huolta. Ne saavat ulkoilla läpi vuoden ja keväästä alkusyksyyn ne laiduntavat meren rannan hakaniityillä. Tästä tulee nimitys ”niittyliha”.  Samalla eläimet tekevät tärkeää työtä perinnemaiseman hoitajina.

”Elämme suoramyynnillä. Meillä on vakiintunut asiakaskunta, joka muodostuu pääosin perheistä, jotka arvostavat luomulihan ympäristöystävällistä, luonnollista tuotantotapaa ja hyvää makua”.

”Tuoreus on myös yksi tärkeä arvo. Jos eläin teurastetaan perjantaina, on se jo seuraavan viikon keskiviikkona asiakkaan noudettavissa.”, Aarne Schildt jatkaa.

”Odotamme innolla yhteistyötä ja sitä, että yhä useampi pääsee nauttimaan ylpeydellä tuottamastamme niittylihasta”, Aarne Schild summaa.

Tilaa lihalaatikko, saatavana pääkaupunkiseudulla >>

Lisätietoa Bosgårdin tilasta >>