Maaliskuun satokausituotteet

S-ryhmä tekee yhteistyötä suositun Satokausikalenterin kanssa. Satokausikalenteri kertoo, minkä hedelmien ja vihannesten paras kausi on menossa juuri nyt, ja kannustaa käyttämään tuotteita silloin, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan.

Kuukausittain vaihtuvat Kuukauden Satokausituotteet on nostettu oman kauppasi hedelmä-vihannesosaston parhaalle paikalle. Satokausituotteet ovat vihanneksia, juureksia, hedelmiä tai marjoja, ja kotimaisia tuotteita painotetaan mahdollisuuksien mukaan. Mukana on sekä ihan tuttuja että monille vielä tuntemattomampia tuotteita.

Katso reseptivinkit Yhteishyvästä >>

Maaliskuun satokausituotteet

 

 

Mandariini

Nadorcott on makea, siemenetön ja helposti kuorittava mandariinilajike. Mandariinit syödään useimmiten sellaisinaan, mutta niitä voi käyttää myös salaatteihin, sorbettiin, marmeladiin tai nauttia karamellisoituna jäätelön kanssa. Jälkiruokiin ne on helppo käsitellä kuorettomiksi terävällä veitsellä.

Kokeile tuorepuristettua mandariinimehua, lisää mandariineja porkkanakeittoon, pilko broilerikastikkeeseen tai dippaa lohkoja tummaan suklaaseen.

Mango

Mango tuo trooppisen tuulahduksen Pohjolan hyiseen talveen. Hapokkaan makea, mehukas ja kuiturikas mango on herkullista sellaisenaan, rahkoissa, pirtelöissä ja salaateissa. Mango sopii hyvin kana- ja kalaruokien kanssa. Soseutettua mangoa voi lisätä marinadeihin ja siitä saa makeaa jälkiruokakastiketta.

Kokeile mangoa alkupaloissa kinkun, savustetun kalan ja juustojen kanssa tai valmista mausteista mangochutneytä tai -salsaa. Tarjoa jälkiruokana samettista mangomoussea tai valmista välipalaksi raikasta mangolassia.

 

 

Päärynä

Hyvin säilyvä, mehukas ja mieto Rocha-päärynä on portugalilainen päärynälajike. Raikas päärynä tuo hedelmäisyyttä niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Päärynät maistuvat kaiken ikäisille ja ovat erinomaisia sellaisenaan, salaateissa, leivonnassa ja jälkiruoissa.

Ne sopivat myös juustotarjottimelle, erityisesti sinihomejuuston kumppaniksi. Päärynä-sinihomejuustosalaatti on klassikko. Valmista jälkiruoaksi karamellisoituja päärynöitä tai kokeile päärynää smoothien joukkoon tuoreen mintun kera.

Verigreippi

Verigreipit ovat greippilajikkeita, joiden hedelmäliha on punainen. Mitä pidempään greippiä pidetään puussa, sitä makeammaksi sen maku muodostuu. Verigreippiä tuodaan meille mm. USA:sta, jossa se tunnetaan hyvin aamiaishedelmänä.

Verigreippi on myös hyvä vaihtoehto erilaisissa salaateissa lempeän ja raikkaan makunsa vuoksi. Sen seuraksi sopivat erityisesti avokado, fenkoli ja juustoista vuohenjuusto. Kokeile verigreippiä nuudelisalaattiin katkaravun kanssa tai paahda verigreipinpuolikkaat uunissa brunssille tai jälkiruoaksi.

  

Lime

Limet ovat kaupallisesti viljellyistä sitrushedelmistä pienikokoisimpia. Niissä on ohut, mutta tiukasti istuva kuori. Pirtsakan vihreä lime on kirpeän hapokas sitrushedelmä, joka maistuu erilaisten ruokien, juomien ja jälkiruokien mausteena. Lime sopii myös koristeeksi viipaleina tai kuoriraasteena. Jos käytät limen kuorta ruokien maustamiseen tai koristeluun, pese se huolellisesti lämpimällä vedellä ja käytä kuoresta vain sen pintakerros.

Mausta uunilohi limemehulla ja kuoriraasteella, kokeile lime-graavattua lohta tai leivo klassinen raikkaan makea limettipiiras (key lime pie).

Inkivääri

Inkiväärillä tarkoitetaan kasvin maavartta, jonka sisältämien karvasaineiden sanotaan kiihdyttävän ruoansulatusnesteiden eritystä ja näin ollen lisäävän ruokahalua ja edistävän ruuansulatusta. Tuoreen inkiväärin maku on voimakas ja raikkaan aromikas. Inkivääri kuoritaan ennen käyttöä veitsellä ja sen jälkeen joko raastetaan tai paloitellaan.

Inkivääri sopii hyvin itämaisiin kasvis-, kala- ja liharuokiin sekä erilaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Sitä voi käyttää myös juomien mausteena, marinadeissa ja säilykkeissä.  Raasta inkivääriä vokkiin, porkkanasosekeittoon tai vaikkapa pikkuleipätaikinan joukkoon, valmista raikasta inkiväärijuomaa tai kokeile inkivääriä tofun marinointiin.

  

Lue lisää Satokausikalenterista!