Maksutavat

 

Korttimaksun vahvistaminen

S-ryhmän verkkokaupoissa maksukorttimaksut varmennetaan pankkitunnuksilla tai muulla vahvalla tunnistuksella 12.9.2019 alkaen. Muutos perustuu EU:n uuteen maksupalveludirektiiviin (PSD2) ja sen tavoitteena on parantaa maksamisen turvallisuutta.

Maksukortin tietojen (kortin numero, voimassaoloaika ja CVV-koodi) lisäksi maksettaessa on tunnistauduttava vahvasti esimerkiksi pankkitunnuksilla. Kortin tietojen syöttämisen jälkeen todentaminen tehdään Verified by Visa – tai MasterCard Secure Code –palvelun kautta.

Käytännössä ostamisen prosessi säilyy ennallaan, mutta kortilla maksamiseen tulee yksi vaihe lisää:
– Syötetään kortin tiedot maksusivulla
– Palvelu ohjaa todentamaan maksun verkkopankkiin. Todentaminen tapahtuu pankin tarjoamalla ratkaisulla, kuten erillisellä tunnuslukusovelluksella tai tulostetuilla tunnusluvuilla.
– Onnistuneen todennuksen jälkeen varaamme ostoksen summan tililtäsi ja tilaus on tehty.

Katso tästä havannoillistava kuvaus pankkikohtaisesta varmennuksesta S-Pankin käyttäjien osalta.

Verkkokaupassa muutos on välttämätön. Jos asiakkaan todentamista ei tehdä saattaa pankki hylätä verkkokaupasta tulevan maksun ja tilaus ei mene läpi. Jotta tilaus voidaan tehdä, tulee todennus tehdä tai käyttää toista maksutapaa.

Kullakin pankilla on omat ratkaisunsa todentamisen tekemiseen. Alta löydät tietoa isoimpien pankkien ratkaisuista:

S-Pankki: https://www.s-pankki.fi/fi/tiedotteet/2019/s-pankki-sailyttaa-tunnuslukutaulukot/

OP: https://www.op.fi/-/kirjautuminen-ja-maksaminen-muutt-1

Nordea: https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/tuki/e-tunniste-muuttuu.html

Danske: https://danskebank.fi/sinulle/tyokalut/danske-id

 

Maksutavat ja -ohjeet

Ruoan verkkokaupan tilauksen maksaminen sujuu helpoiten tilaamisen yhteydessä verkossa. On mahdollista maksaa myös ostoksia noutaessasi tai kotiinkuljetusta vastaanottaessasi. Pääkaupunkiseudulla tilauksen maksamisesta toimituksen tai noudon yhteydessä peritään 2€ lisämaksu.


Maksuvälineiksi käyvät yleisimmät maksukortit. Voit maksaa VISA-, Mastercard-, VISA Electron – tai S-Business -kortilla.

Yhdistelmäkortista voit käyttää joko Debit- tai Credit-puolta syöttämällä haluamasi puolen korttinumeron. Mikäli haluat käyttää Debit-ominaisuutta, kortissa on sitä varten oma numerosarja, yleensä kortin kääntöpuolella. Debit -puolen käyttö vastaa pankkikortin käyttöä, eli maksu veloitetaan heti korttiin liitetyltä tililtä.

S-etukortti_takaa

 

Huom!

• Käteismaksu, maksusitoumus ja S-ryhmän lahjakortit eivät käy maksuvälineinä.
• S-business -kortti käy maksuvälineenä vain verkkomaksuissa ja myymälänoudoissa. Eli se ei käy maksuvälineenä, mikäli haluat maksaa kotiinkuljetustilauksen toimituksen yhteydessä.                  
• Verkkomaksu ei ole käytettävissä tilauksissa, jotka toimitetaan yli 7 päivän kuluttua. Silloin voit tehdä tilauksesi valitsemalla ”Maksu toimituksen yhteydessä”. Jos haluat, voit vaihtaa maksutavan verkkomaksuksi sitten, kun toimitukseen on jäljellä alle viikko. Maksutavan vaihto tehdään muokkaamalla tilausta. Huomioithan, että tilauksen muokkaaminen onnistuu vain, jos olet kirjautunut palveluun sisään. Lisäohjeita tilauksen muokkaamiseen täällä >>

 

Näin helppoa ja turvallista maksaminen on

Voit tallentaa jäsennumerosi ja maksukorttitietosi turvallisesti omalle käyttäjätilillesi, niin että tiedot ovat helposti käytettävissä seuraavalla ostoskerralla. Lue lisää >>   

Kun maksat tilauksesi verkossa, toimi näin:
1) Kun olet vahvistamassa tilausta, niin syötä tilauksellesi osuuskaupan 10–numeroinen jäsennumero.
2) Hyväksy toimitusehdot ja valitse maksutavaksi verkkomaksu.
3) Valitse ”Lähetä tilaus” ja sinut ohjataan verkkomaksusivulle. Syötä haluamasi maksukorttisi tiedot. Voit käyttää korttisi credit- tai debit-puolta oman valintasi mukaan. Debit -puolen numerosarja sekä cvv -koodi löytyvät yleisimmin kortin kääntöpuolelta.
4) Paina ”Maksa” ja sinut ohjataan pankkisi varmentamiseen. Noudata pankin ohjeita. Onnistuneen maksutapahtuman jälkeen päädyt foodie.fi:n tilausvahvistussivulle.


Katevaraus ja Bonus

Koska ostolistallasi saattaa olla punnittavia tuotteita, laskun loppusumma ei ole täsmällinen vielä tilausta tehtäessä. Siksi teemme verkkomaksun yhteydessä kortillesi 15 % tilaussummaa suuremman katevarauksen. Se oikaistaan oikeaan summaan välittömästi keräilyn päätteeksi, kun tarkka summa on selvinnyt. Myös Bonus oikaistaan samalla. 


Jos muokkaat etukäteen maksettua tilausta, palvelu pyytää uuden varmennuksen siinä tapauksessa, että laskun uusi summa on yli 10 % alkuperäistä suurempi. Tässä tapauksessa alkuperäinen katevaraus perutaan kokonaan ja tehdään uusi varaus. Onnistuneen katevarauksen jälkeen peruutamme välittömästi vanhan varauksen. Huom! Mikäli kortin kate ei riitä molempiin varauksiin, palaa tilaus kokonaan muokkausta edeltävään tilanteeseen!
Mikäli maksat tilauksesi toimituksen tai noudon yhteydessä, Bonukset rekisteröidään tässä vaiheessa.

Maksutapahtuma näkyy tilitiedoissasi näin:
Olet tehnyt tilauksen maanantaina 20.12.2018, ja toimitus on tiistaina 21.12.2018. Tuotteiden sekä keräily- ja kuljetusmaksun summa on tilaushetkellä 100,00 €, ja lopullinen summa keräilyn jälkeen on 98,50 €.
1) Maanantaina 20.12. kortillesi tehdään 115,00 € suuruinen katevaraus.
2) Tiistaina 21.12. tilaus kerätään ja summaksi merkitään 98,50 €. Tällöin kortiltasi veloitetaan 98,50€ ja ylimääräinen varaus palautuu käyttöösi. Samalla myös Bonukset kirjataan Bonusostoihin.

Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät täältä