Broilerivoileipäkakku | Valio
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

suomalainen, vähälaktoosinen, munaton, gluteeniton, pääruoka, suolaiset leivonaiset

Broilerivoileipäkakku | Valio

6 annosta

 

Voileipäkakku kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä koristelua vaille valmiiksi ja säilyttää jääkaapissa. Näin maut tasoittuvat ja voileipäkakku on tarjoilupäivänä kostean mehevä. Löydät tämän ja monta muuta Valion reseptiä myös osoitteesta valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 pkt
    ruispaahtoleipää
  • Täyte
  • 1 pkt
    grillattua broilerin rintaleikettä
  • 1 kpl
    hapahko omena
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • mustapippuria myllystä
  • 1 pkt
    Valio Viola® kevyt paprika-chili tuorejuustoa
  • 1 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
  • Kostutukseen
  • 1.5 dl
    Valio maitoa
  • Koristeluun
  • 1 pkt
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl
    Valio Eila® vispikermaa
  • herneenversoja
 

Ohjeet

1. Aloita voileipäkakun valmistaminen täytteestä: poista broilerista (1-2 kpl rintaleikkeitä) nahka ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi tai hienonna se monitoimikoneella karkeaksi muruksi.

2. Kuori omena ja leikkaa aivan pieniksi kuutioiksi. Valuta ananas, painele siivilässä lusikalla kaikki liemi pois. Yhdistä kaikki aineet.

3. Leikkaa leivistä (9-10 viipaletta) reunat ohuelti. Leikkaa leipäpalat saman kokoisiksi. Tarvitset 9 viipaletta, mutta varaa 1 viipale mahdollisten tyhjien kohtien "tilkitsemiseen"

4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka kelmulla. Laita vuoan pohjalle peräkkäin 3 viipaletta leipää. Kostuta maidolla. Levitä päälle puolet täytteestä.

5. Nosta päälle 3 leipäviipaletta. Kostuta. Lisää loppu täyte. Laita päälle 3 leipäpalaa. Kostuta ja peitä voileipäkakku kelmulla.

6. Laita päälle painoksi kevyt leikkuulauta tms. Nosta voileipäkakku jääkaappiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

7. Kumoa voileipäkakku tarjoiluvadille. Koristele ennen tarjoilua: vaahdota tuorejuusto ja kerma yhdessä, levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele herneenversoilla ja syötävillä kukilla.

8. Tarjoa voileipäkakkua pikkusuolaisena tai kahvipöydässä.

VINKKI

Kostutuksessa silikonipullasuti on näppärä ja hygieeninen. Kostuta erityisesti leipien reunat, ne jäävät helposti kuivemmiksi kuin keskusta.