Omena-vaniljakakku | Valio
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, suomalainen, jälkiruoka, laktoositon, makeat leivonnaiset

Omena-vaniljakakku | Valio

10 annosta

 

Mehevää kakku, kirpakoita omenan paloja, täyteläistä vanijlakreemiä ja rapeaa pähkinämurua. Siinä on kakku minun makuuni <3 Löydät tämän ja monta muuta Valion reseptiä myös osoitteesta valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 pkt
    Valio Eila® voita
  • 1 pkt
    kananmunia
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 dl
    Valio Eila® piimää
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhe
  • 0.5 tl
    ruokasoodaa
  • Täyte
  • 1 prk
    (200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 1 kpl
    omenia
  • 1 kpl
    omenia
  • Pekaanimuru
  • 1 dl
    pekaanipähkinöitä
  • 1 dl
    kaurahiutaleita
  • 1 dl
    fariinisokeria
 

Ohjeet

Taikina

Taikinan ainekset: 2 kananmunaa, 1,5 dl sokeria, 75g voita, 1dl piimää, 3,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 0,5 tl ruokasoodaa

1. Sekoita taikinan ainekset (2 kananmunaa, 1,5 dl sokeria, 75g voita, 1dl piimää, 3,5 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 0,5 tl ruokasoodaa) keskenään. Kaada seos ø 23 - 24 cm:n irtopohja- tai piirakkavuokaan.

Täyte

Täytteen ainekset: 300g omenaa kuutioina, 1 prk Valio vaniljakreemiä

2. Lisää pinnalle kuutoitu omena (n. 800g) ja lusikoi vaniljakreemi sinne tänne.

Pekaanimuru

Ainekset: 1 dl pekaanipähkinöitä, 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl fariinisokeria, 50 g voita

3. Sekoita murun ainekset keskenään ja ripottele pinnalle.

4. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 - 40 min.

5. Tarjoa jäähtyneenä piimällä notkistetun vaniljakreemin kera.