Mansikkakakku | Valio
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

suomalainen, jälkiruoka, laktoositon, gluteeniton, makeat leivonnaiset

Mansikkakakku | Valio

15 kappaletta

 

Mansikkakakku kuuluu ehdottomasti kesän juhlapöytiin. Mansikkakakku itsessään on hyvä syy järjestää juhlat ja kutsua ystävät koolle! Löydät tämän ja monta muuta Valion reseptiä myös osoitteesta valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • Kakkupohja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 pkt
    kananmunia
  • Kostutus, täyte ja kuorrutus
  • 1 l
    tuoreita mansikoita
  • 1 prk
    Valio kuohukermaa (1 prk päälle)
  • 1 prk
    Valio kuohukermaa (1prk täyte)
  • 3 tl
    vaniljasokeria (1tl kostutus, 1tl täyte, 1 tl päälle)
  • 1 dl
    Valio Eila® maitojuomaa
 

Ohjeet

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat (4kpl) ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.

2. Kaada kakkutaikina Ø 23 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

3. Paista 175 asteessa kypsäksi n. 40 min.

4. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Kostuta levyt vaniljamaidolla, kansi alapuolelta.

6. Vaahdota kerma. Mausta. Lohko mansikat.

7. Sivele pohja mansikkahillolla, levitä päälle kermavaahtoa ja lisää mansikat. Kokoa toinen kerros samoin ja aseta kansi päälle. Sivele kansi lopulla kermavaahdolla.

8. Puolita mansikat ja asettele ne koko kakun päälle vinottain pystyyn kukkamaisesti.

9. Anna mansikkakakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

10. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Levitä paletilla kakun reunoille ja pursota pinnalle.