Suolainen kesäkurpitsapiiras | Valio
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, suomalainen, laktoositon, pääruoka, suolaiset leivonaiset

Suolainen kesäkurpitsapiiras | Valio

6 annosta

 

Voitaikinapohjalle leivottu suolainen piiras on helppo valmistaa ja ihanan mehevä. Lehtevät reunat nousevat kesäkurpitsojen vierelle ja antavat kivaa ulkonäköä. Valmiista voitaikinasta piiras syntyy vikkelästi. Löydät tämän ja monta muuta Valion reseptiä myös osoitteesta valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • 500 g
    voitaikinaa
  • 0.5 prk
    (à 200 g) Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
  • 1 kpl
    kesäkurpitsa
  • 0.5 prk
    (à 180 g) Valio Eila® salaattijuustokuutioita
  • 1 dl
    saksanpähkinöitä
  • 1.5 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 pkt
    kananmunia
 

Ohjeet

1. Kauli voitaikinalevy ohueksi leivinpaperin päällä. Siirrä uunipellille. Leikkaa taikinalevyyn terävällä veitsellä viillot sentin päähän ulkoreunoista, mutta älä leikkaa pohjaan saakka, vain kevyt viilto riittää. Näin taikina kohoaa uunissa reunoistaan ja täytteet jäävät

2. Levitä pohjalle, viillettyjen reunojen sisäpuolelle tuorejuustoa. Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi, juustohöylää apuna käyttäen. Levitä ohuet viipaleet limittäin tuorejuuston päälle. Murustele pinnalle salaattijuustoa ja lisää pähkinät. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä. Viimeistele sormisuolalla.

3. Voitele piiraan reunat munalla (1 kpl).

4. Paista 200 asteessa n. 25 min, kunnes reunat ovat kohonneet ja kauniin ruskeat.