Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Kesäkurpitsamoussaka soijarouheesta
4 annosta
Varaa aikaa
Keskitaso
” Valion reseptiä mukaillen ja soveltaen on syntynyt kasvissyöjien versio perinteisestä kreikkalaisherkusta. Kesäkurpitse kasvaa suomenkesässä sellaisella vauhdilla, että sen käyttöön on hyvä keksiä yhäuusia reseptejä! Kelpaa myös lihansyöjille! Alkuperäinen ohje löytyy osoitteesta http://www.valio.fi/reseptit/kesakurpitsamoussaka/
Ainesosat
-
500 gKesäkurpitsaa
- munamaito
-
2 dlRuokakermaa
-
3 kplMunia
-
1 rlSinappia
-
0.5 tlSuolaa
- soijarouhekastike
-
2 dltummaa soijarouhetta
-
2 kplsipulia
-
1 kplvalkosipulin kynsi
-
1 rlvoita / oivariinia
-
1 pktpaseerattua tomaattia
-
2 kplkypsiä tomaatteja
-
3 rltuoretta / kuivattua basilikaa murskana
-
1 tlsuolaa
- pinnalle
-
2 pssmozzarellaa
Ohjeet
Pese kesäkurpitsat ja viipaloi pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi esim. juustohöylällä.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
Laita kulhoon soijarouhe, sipulit ja rasva. Kaada vedenkeittimestä kuumennettua vettä päälle noin 1,5dl - sekoita ja anna soijarouheen turvota. Kuutioi kypsät tomaatit pieneksi hakkelukseksi. Lisää turvonnen soijan sekaan tomaattimurska, paseerattu tomaatti (200g paketti) sekä mausteet. Suolaa oman maun mukaan, itse pidän suolaisemmasta ruuasta.
Lado soijarouhekastiketta ja kesäkurpitsasuikaleita vuoron perään uunivuokaan. Lisää puolet munamaidosta noin puolivaiheessa täyttöä. Loppumunamaito lisätään viimisen soijarouheseoksen päälle niin, että päällimmäiseksi tulee vielä kesäkurpitsa kerros.
Viipaloi mozzarella pallot ja lado uunivuokaan kesäkurpitsojen päälle vieriviereen. Voit käyttää myös mozzarellaraastetta.