Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Riivitty possu
6:lle hengelle
Varaa aikaa
Vaikea
” Riivitty possu on maukas Amerikkalaistyylinen ruoka joka vaatii useita tunteja aikaa valmistukseen. Tyypillisesti riivitty liha tarjoillaan sämpylän välissä, mutta ihan yhtä hyvin se sopii esim. uusien perunoiden kanssa. Lisukkeena tarjotaan tyypillisesti coleslaw -salaattia. Lihana voi käyttää esim. possun lapaa, mutta myös niska sopii. Maustaminen tapahtuu sekä kuivamauseteseoksella että \"moppauskastikkeella\", jota sivellään kypsennettävän lihan päälle.
Ainesosat
- Kuivamausteseos
-
4 rlpaprikajauhetta
-
2 rlkuminaa
-
2 rlruskeaa sokeria
-
1 rloreganoa
-
1 rlcayennepippuria
-
2 kpllaakerinlehti murskattuna
-
1 rlsinappijauhetta
-
2 rlrouhittua mustapippuria
- Moppauskastike
-
4 rlkuivamausteseosta
-
3 dlomenaviinietikkaa
-
1 dlomenatäysmehua
-
2 rlworcestershire-kastiketta
-
1 rlrypsiöljyä
-
1 rlchilijauhetta
-
1 rlsuolaa
-
1 rlrouhittua mustapippuria
- Pääraaka-aine
-
1.5 kgporsaan lapaa
- South Carolina -kastike
-
1 kplsipuli
-
4 kplvalkosipulin kynsi
-
2 rlruokaöljyä
-
2 dlomenaviinietikkaa
-
1 dlworcestershire-kastiketta
-
2 rlsinappijauhetta
-
2 rlruskeaa sokeria
-
1 tlcayennepippuria
-
2 tlpaprikajauhetta
-
4 dlketsuppia
-
1 rlmustapippurirouhetta
-
1 tlsuolaa
Ohjeet
Valmista kuivamausteseos sekoittamalla ainekset keskenään. Ota 4 rkl kuivamausteseosta eri astiaan moppauskastiketta varten.
Jos lihassa on nahkaa poista se, mutta jätä silavaa noin puolen sentin kerros. Hiero kuivamausteseos lihan pintaan. HUOM, muista ottaa moppauskastikkeen osuus eri astiaan.
Laita liha ainakin muutamaksi tunniksi maustumaan jääkaappiin, lihan voi myös maustaa jo edellisenä iltana.
Valmista moppauskastike sekoittamalla ainekset ja kiehauttamalla sitä hetken hellalla. Anna kastikkeen jäähtyä huoneen lämpöön.
Grillinä voi käyttää kaasu- tai hiiligrilliä. Lämmitä grilli noin 120 asteeseen. Kaasugrillillä voi esim. laittaa vain laitapolttimet päälle ja asettaa lihan alumiiniseen grillausalustaan keskelle. Laita grilliin savustuslastuja, lastut voi laittaa vaikka toiselle alumiinialustalle riittävän lähelle polttimoa.
Laita lihaan paistomittari ja kypsennä se 88 asteiseksi, eli reilu kolme tuntia.
Grillauksen aikana moppaa eli sivele lihaa kastikkeella tasaisin väliajoin esim. puolen tunnin välein. Lisää myös tarvittaessa savustuslastuja.
Kun liha on valmista, ota se pois grillistä ja laita se vetäytymään alumiinifolioon.
Kun liha on jäähtynyt riivi se suikaleiksi, voit käyttää haarukkaa apuna.
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne öljyssä.
Lisää muut ainekset paitsi ketsuppi ja kiehauta.
Alenna lämpötila ja lisää ketsuppi. Kiehauta hiljalleen noin 15 minuuttia. Halutessasi voit paseerata kastikkeen painamalla sen siivilän läpi.
Tarjoile sämpylän tai hampurilaisen välissä tai vaikka uusien perunoiden kera South Carolina -kastikkeen kanssa. Lisukkeeksi sopii coleslaw -salaatti, jota saa ostettua kaupasta valmiina.
Ruokajuomaksi sopii hyvin teeman mukaisesti esim. Budweiser -olut. Nauti!