Gluteeniton mutakakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

kasvisruoka, suomalainen, vähälaktoosinen, gluteeniton, makeat leivonnaiset

Gluteeniton mutakakku

12 annosta

 

Mutakakku onnistuu helposti gluteenittomana. Mutakakun pinnalle voi tehdä suklaisen, mutta raikkaan kuorrutuksen ja viimeistään rento koristelu tekee mutakakusta sopivan juhliinkin. Resepti toteutettu yhteistyössä Valion kanssa. Lisää reseptejä osoitteessa Valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 dl
    kaakaojauhe
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 pkt
    kananmunia
  • 200 g
    taloussuklaata
  • 150 g
    Valio voita
  • Suklaakorrutus
  • 1 pkt
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl
    Valio kuohukermaa
  • Koristeluun
  • 2.5 dl
    gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 rkl
    kookoshiutaleita
  • 1 pkt
    pakastekuivattuja mustikoita murennettuna
  • 100 g
    pensasmustikoita
 

Ohjeet

1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa (150 g) keskiteholla mikrossa tai kattilassa liedellä välillä sekoittaen.

2. Sekoita munat (3kpl) suklaa-voisulaan.

3. Lisää kuivat aineet seoksena joukkoon, sekoita tasaiseksi.

4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.

5. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa 200 asteessa n. 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.

6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.

7. Vaahdota kerma ja tuorejuusto. Sulata suklaa (50 g) mikrossa. Yhdistä. Lusikoi vaahto kakun pinnalle.

8. Koristele mustikoilla ja kookoshiutaleilla.