Tulinen lohiseljanka | Valio
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

venäläinen, munaton, laktoositon, keitto, salaatti

Tulinen lohiseljanka | Valio

4 annosta

 

Seljanka kuuluu venäläisen keittiön klassikoihin. Tämä lohiseljanka kätkee liemeen makeaa tulisuutta. Sitruunasmetana viimeistelee maut. Löydät tämän ja monta muuta Valion reseptiä myös osoitteesta valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • 1 pss
    kiinteää perunaa
  • 1 pss
    porkkanaa
  • 100 g
    tuoretta fenkolia
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 kpl
    valkospuli
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 prk
    (2,5 dl) Valio ruokakermaa sweet chili
  • 1 pss
    mustapippuria (lisää 15 pippuria)
  • 1 pss
    laakerinlehtiä
  • 500 g
    lohifileetä
  • 1 kpl
    tilliä
  • 1.5 rkl
    kapriksia
  • Lisäksi
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 prk
    Valio smetanaa
 

Ohjeet

1. Kuori ja pilko kasvikset (2 kpl porkkanaa, 4 kpl perunaa, 2 valkosipulin kynttä, 1 kpl sipulia, 100 g tuoretta fenkolia). Kuullota kasvikset Oivariini rasvassa kattilassa.

2. Lisää vesi (6dl), ruokakerma ja kuivamausteet (15 kpl mustapippureita, 3 laakerinlehtiä, 1 tl suolaa). Anna kiehua n. 15 min.

3. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja nahka. Kuutioi kala ja lisää keittoon. Hauduta kypsäksi.

4. Mausta lopuksi tuoreella tillillä sekä kapriksilla.

5. Sekoita smetanaan sitruunan mehu sekä raastettu kuori. Tarjoile sitruunasmetanaa keiton kanssa.