Ahvenet nokkospedillä
Tykkäämiset
7 9
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

maidoton, munaton, helppo, kohtuuajassa, sisältää kalaa, suomalainen, sisältää sitrusta, kuitupitoinen, proteiinipitoinen, vähähiilihydraattinen, matalakolesterolinen, vähärasvainen, sisältää laktoosia, sisältää maitoa

Ahvenet nokkospedillä

4 annosta
Kohtuuajassa
Helppo

 

Nopea, helppo ja läheltä. Nokkoset ovat alkukesän vitamiini ja rautapommi. Voit helposti tehdä tämän maidottomana, korvaa silloin ruokakerma soijakermalla.

Lisää

Ainesosat

  • Nokkoshöystö
  • 1 pss
    Nokkosia takapihalta
  • 1 dl
    Ruokakermaa
  • 1 kpl
    sipulia
  • Suolaa ja pippuria
  • Ahvenet
  • 12 kpl
    ahvenfileitä
  • 1 rl
    Voita
  • 1 g
    tilliä hienonnettuna
  • sitruunaa
  • Suolaa ja pippuria
 

Ohjeet

Ryöppää, eli keitä noin 10 minuuttia, nokkoset kertaalleen runsaassa vedessä, jolloin nokkosien nitraattitaso alenee.

Pilko sipuli pieneksi. Paista sipulit voissa pienessä kattilassa ja lisää joukkoon noin kolme desiä ryöpättyjä nokkosia. Kuullota hetki ja lisää joukkoon kerma.

Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä pienellä lämmöllä, kunnes laitat tarjolle.

Käy fileet läpi ja poista ruodot vaikka kalapinseteillä. Tämä on hiukan työlästä, mutta on vaivan arvoista!

Lämmitä paistinpannu lämpimäksi ja laita lämpimälle pannulle nokare voita. Paista fileistä erä kerrallaan. Kun file ei kuulla enää sivuista sentin verran on aika kääntää file. Paista sen jälkeen vielä lyhyesti toiselta puolelta.

Pintamausta fileet suolalla ja pippurilla. Pirskota lopuksi päälle hiukan sitruuna ja ripottele tilli.

Ahvenen kanssa sopii mainiosti keitetyt uudet perunat.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA