Äidin mustikkapiirakkaohje
Tykkäämiset
4 0
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, nopea, laktoositon, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, vähälaktoosinen, helppo, jälkiruoka, sisältää viljaa, sisältää munaa, suomalainen, kasvisruoka, sisältää gluteenia, rasvainen, sisältää sokeria, sisältää vehnää, sisältää gluteenia

Äidin mustikkapiirakkaohje

1 kappaletta
Nopea
Helppo

 

Perus marjapiirakkaohje uunipellilliselle

Lisää

Ainesosat

  • Vaahdoksi:
  • 3 dl
    sokeria
  • 200 g
    margariinia tai laktoositonta voita
  • Lisätään:
  • 3 kpl
    kananmunaa
  • 1.5 dl
    laktoositonta kevytmaitoa
  • Kuiva-aineet:
  • 3.5 dl
    vehnäjauhoa
  • 2.5 dl
    perunajauhoa
  • 1.5 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • Päälle
  • dl
    mustikoita tai muita marjoja (myös raparperi sopii)
 

Ohjeet

Margariini saa olla vähän lämmennyttä aloitettaessa, vatkataan sokerin kanssa vaahdoksi. Vaahdon väri vähän vaalenee kun se on sopivaa. Lisätään kananmunat ja sitten seokseen sekoitetaan keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilää hyvä käyttää). Lisää välissä aina vähän maitoa (tai maito-kermaseosta) että pysyy tarpeeksi notkeana sekoittamista ajatellen. Kun kaikki aineet on sekoitettu taikinaksi, kaadetaan taikina leivinpaperilla päällystetylle korkeareunaiselle uunivuualle. Tasoitetaan ja päälle tuoreet tai pakastetut marjat. Jos kovin happamia marjoja tai raparperia, niiden päälle voi vielä ripotella muutaman lusikallisen sokeria. (Mikäli marjat vetisiä päälle voi ripotetta ihan vähän myös perunajauhoja sitomaan kosteutta.) Paistetaan uunissa n. 200 astetta 30-40 min. Sopii esim laktoosittoman vaniliajäätelön kanssa syötäväksi.