Äidin voileipäkakku
Tykkäämiset
3 4
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

lisäkkeet, leivonnaiset, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Äidin voileipäkakku

15:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0.5
    isoa pkt vaaleaa vuokaleipää viipaleina
  • 0.5
    isoa pkt tummaa vuokaleipää viipaleina
  • Kostutukseen
  • 1.5
    yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persilja
  • 2.5 dl
    vettä
  • Täyte 1
  • 400 g
    kinkkurouhetta
  • 1 prk
    kevytranskankermaa
  • Täyte 2
  • 200 g
    yrttituorejuustoa
  • 0.5
    tuoretta kurkkua hienonnettuna
  • Täyte 3
  • 0
    mustapippurirouhetta
  • 200 g
    maksapasteijaa hienonnettuna
  • 100 g
    kevytvoita tai -levitettä
  • Päälle
  • 1 prk
    (250 g) viherpippurisulatejuustoa
  • 1 dl
    yrttilientä
  • 200 g
    leikattavaa maksapasteijaa
  • Koristeluun
  • 0
    lehtisalaattia, varsiselleriä, kevätsipulia
  • 0
    (kiille: 1 dl yrttilientä + 1 rkl liivatejauhetta)
 

Ohjeet

Käytä voileipäkakkuun mieluiten edellisen päivän leipää, jota on helpompi voidella. Jos leipä on pakattu viipaleina muovipussiin, paahda tarpeellinen määrä viipaleita ensin kevyesti leivänpaahtimessa. Voit kokeilla samalla tulevan kakun kokoa tarjoiluvadille: laita siihen vuorotellen kerros vaaleaa ja tummaa leipää. Älä tee kakusta liian korkeaa, ettei sitä ole vaikea leikata. Neljä kerrosta yleensä riittää. Vaaleat leipäviipaleet voivat olla hiukan paksumpia kuin tummat. Kiehauta vesi ja sekoita siihen yrttiliemikuutio. Valmista erilaiset täytteet sekoittamalla ainekset keskenään. Kokoa kakku leivinpaperipalan päälle: levitä siihen ensin kerros leipää ja kostuta pinta yrttiliemellä niin, että sivelet sitä pullasudilla tasaisesti leiville. Peitä kerros täytteellä 1 ja nosta päälle toinen kerros leipää. Tee samoin ja peitä kerros täytteellä 2. Nosta päälle taas kerros leipää, kostuta ja peitä täytteellä 3. Nosta päälle viimeinen kerros leipää. Kostuta leivät hyvin varovasti ja painele kakun pinta tasaiseksi. Laita päälle pala leivinpaperia ja kiedo kakku pakettiin jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Jos voit, laita kakun päälle kevyt paino, esim. pieni leikkuulauta, joka vielä tasoittaa pintaa. Leikkaa sulatejuusto kuutioiksi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä yrttiliemeen. Sekoita, kunnes juusto on tasaista. Kaada seos kuumana kakun päälle ja tasoita nopeasti veitsellä reunoja myöten. Leikkaa maksapasteija paksuiksi viipaleiksi ja ota niistä sydänmuotilla pieniä koristeita kakun päälle. Jos muottia ei ole, leikkaa viipaleista salmiakkikuvioita. Leikkaa leivinpaperi kakun alta sopivaksi ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele vati. Jos kakun tarjoamiseen menee vielä aikaa, kiehauta kiille liivatejauhepakkauksen ohjeen mukaan ja sivele sitä maksapasteijasydänten päälle. Silloin ne eivät tummu. Voileipäkakun valmistaminen ei ole vaikeaa, mutta vaatii tietysti hiukan ruoanlaittokokemusta.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA