Ananaskirsikkadrinkki
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää sokeria, sisältää sitrusta, pähkinätön, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, juoma

Ananaskirsikkadrinkki

4 annosta

 

Pirskahtelevassa kevätjuomassa maistuvat raikas minttu ja happaman kirpeä ananaskirsikka.

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    ananaskirsikoita
  • 1
    lime
  • 1
    ruukku minttua
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 1.5 l
    kivennäisvettä
  • 1
    sokeria tai minttusokeria (ohje alla)
  • 1
    jääpaloja
  • Minttusokeri
  • 2 dl
    tuoreita mintunlehtiä
  • 2 dl
    sokeria
 

Ohjeet

Perkaa ja huuhtele ananaskirsikat. Purista limen mehu. Hienonna 1 dl minttua. Laita ananaskirsikat teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää ½ dl sokeria, minttu ja limen mehu. Soseuta. Siivilöi sose 2 litran kannuun. Painele sosetta siivilässä lusikalla, jotta kaikki mehu irtoaa. Säilytä sose jääkaapissa.

Koristele juomalasien reunat. Kaada (minttu)sokeria lautaselle. Kostuta lasien reunat limellä ja kasta sokeriin. Lisää kivennäisvesi soseen joukkoon. Kaada juoma laseihin ja viimeistele jäillä.

Pyöräytä mintunlehdet tehosekoittimessa. Lisää sokeri ja pyöritä, kunnes seos on tasaisen vihreä. Levitä minttusokeri laakeaan astiaan tai pellille leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Sokerin kuivumiseen kuluu 1–2 päivää, mutta minttusokeria voi käyttää myös tuoreena.