Appelsiini-basilikalohi
Tykkäämiset
9 21
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kalaa, kevyt, sisältää kalaa, sisältää sitrusta

Appelsiini-basilikalohi

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0.2 dl
    oliiviöljyä
  • 0
    rouhittua mustapippuria
  • 1
    ruukku basilikaa
  • 1 tl
    sinappia
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 2 rkl
    appelsiinimehua
  • 600 g
    lohi- tai kirjolohifileetä
  • 80 g
    pinjansiemeniä
  • 1 tl
    raastettua appelsiini kuorta
  • 0
    suolaa
  • Lisäksi:
  • 1 rasia
    (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 0
    oliiviöljyä
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha basilika, pinjansiemenet, sinappi, appelsiinin mehu ja kuori tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää oliiviöljy tasaisena nauhana koneen vielä käydessä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Mausta lohipala suolalla ja mustapippurilla. Levitä appelsiini-basilikapäällys lohen päälle. Siirrä lohi leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele ja asettele kirsikkatomaatit kalan viereen. Pirskota niiden päälle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Tarjoa perunan tai riisin kanssa.