Appelsiini-mandariinijälkiruoka
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia, sisältää pähkinöitä, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, omenaton, munaton, gluteeniton, muut

Appelsiini-mandariinijälkiruoka

4 annosta

 

Jälkiruoka on koottu sitrushedelmistä, vaniljavaahdosta ja rapeasta krokantista. Ole tarkkana krokanttia tehdessä, ettei sokeri pääse liian tummaksi ja muutu kitkeräksi.

Lisää

Ainesosat

  • 2.5
    appelsiinia
  • 4
    mandariinia
  • 1 prk
    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • Mantelikrokantti
  • 1 dl
    sokeria
  • 0.5 dl
    manteleita
 

Ohjeet

Tee mantelikrokantti. Rouhi mantelit ja pane rouhe leivinpaperin päälle. Kaada sokeri keoksi paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittelematta. Kun keko on lähes painunut alas, sekoita sokeria puuharukalla. Paahda sokeri vaaleanruskeaksi ja kaada se manteleiden päälle. Anna krokantin jähmettyä ja rouhi se sitten tukevalla veitsellä. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot annoskulhoihin. Paloittele päälle mandariinilohkot. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää hedelmien päälle. Lisää pinnalle krokanttirouhetta.