Appelsiini-omenamarinoitua ankanrintaa
Tykkäämiset
13 12
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, kana, vaikea, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta

Appelsiini-omenamarinoitua ankanrintaa

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    appelsiinimehua
  • 1 dl
    calvadosta
  • 1 kpl
    Knorr Fond "Du Chef" Kana-annosfondi
  • 2 kpl
    ankanrintaa
  • 3 tl
    appelsiinin raastettua kuorta
  • 1 tl
    timjamia
  • 1 tl
    rosmariinia
 

Ohjeet

Lämmitä appelsiinimehu kasarissa ja sulata annosliemi mehuun. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut ainekset. Lämmitä uuni 150 °C asteeseen.

Puhdista ankanrinta terävän veitsen avulla. Jätä nahka paikoilleen. Viillä nahkapinnalle ruudukko. Laita lihat kaksinkertaiseen muovipussiin, kaada marinadi päälle ja anna marinoitua vähintään 3-4 tuntia. Pyyhi ankanrinta kuivaksi ja aseta se nahkapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Paista nahkapinta kullanruskeaksi. Käännä sitten pikimmiten lihapuoli alaspäin. Siirrä uunipellille ja paista kunnes lihan sisälämpötila on 55-58 astetta (lämpötila nousee 65 asteeseen lihan vetäytyessä). Anna ankanrinnan vetäytyä 10 minuuttia ennen sen leikkaamista.

Tarjoa polentakakun ja omenakompotin kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA