Appelsiinikakku
Tykkäämiset
9 3
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, kylmänä, hedelmät, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Appelsiinikakku

13:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    appelsiininmehua
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 4.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 3
    kananmunaa
  • 0.5
    appelsiinin raastettu kuori
  • 4 dl
    sokeria
  • 100 g
    margariinia
  • Kuorrutus:
  • 0
    Voiteluun margariinia ja korppujauhoja
  • 1 rkl
    appelsiinimehua
  • 4 dl
    tomusokeria
  • 100 g
    margariinia
  • 0.5
    appelsiinin raastettu kuori
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinia. Lisää joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla noin tunnin ajan. Kun kakku irtoaa vuoan reunoilta, on se kypsyyden merkki. Voit tarkistaa kypsyyden tikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä puolisen tuntia vuoassa ritilän päällä ennen kumoamista. Kumoa kakku, irrota vuoka ja anna kakun jäähtyä kunnolla. Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Sekoita kuorrutus. Lisää tarvittaessa tomusokeria tai appelsiinimehua. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.