Appelsiinipalat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

muut, makeat leivonnaiset, gluteeniton, jälkiruoka, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää laktoosia, sisältää munaa, Pohjoismaat, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää sitrusta, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen

Appelsiinipalat

20 kappaletta

 

Appelsiinipalat ovat mokkapalojen vaaleita siskoja. Tee palat jo hyvissä ajoin ennen tarjoamista, jotta ne ehtivät mehevöityä kostuttamisen jälkeen.

Lisää

Ainesosat

  • 100 g
    voita
  • 2
    munaa
  • 2 dl
    sokeria
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 dl
    kermaa
  • 2 rkl
    appelsiinimehua
  • 1 rkl
    raastettua appelsiinin kuorta
  • Kostutukseen
  • 1 dl
    appelsiinimehua
  • Pinnalle
  • 1
    nonparelleja
 

Ohjeet

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa. Lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä haaleaksi. Kostuta appelsiinimehulla, peitä pohja kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia. Sekoita appelsiinimehusta ja tomusokerista kuorrute ja levitä se pohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Leikkaa levy neliöiksi, kun sokerikuorrute on jähmettynyt.