Aprikoosi-lohivartaat
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, sisältää kalaa, lisäkkeet, alkuruoka, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, pihvit ja pyörykät

Aprikoosi-lohivartaat

4 annosta

 

Valmista kesäisen aurinkoiset grillivartaat pujottamalla vartaisiin aprikooseja ja lohta. Mausta välimeren tyyliin sitruunalla ja rosmariinilla.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    lohta fileenä
  • 4 kpl
    aprikoosia
  • 2 kpl
    sitruunaa
  • 0.5 dl
    margariinia
  • 2 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 rkl
    kuivattua rosmariinia
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 8 kpl
    varrastikkua
 

Ohjeet

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin 30 minuuttia, niin ne eivät pala grillatessa.

Poista lohifileestä nahka ja leikkaa kala neljään osaan. Halkaise aprikoosit ja poista kivi. Viipaloi sitruunat. Pujota kalat, aprikoosit ja sitruunat vartaisiin.

Laita margariini kulhoon. Purista valkosipuli joukkoon. Lisää rosmariini ja sekoita. Sivele vartaat maustevoilla ja paista keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia. Käännä vartaat välillä.