Aprikoosi-rahkapiirakka
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Aprikoosi-rahkapiirakka

10:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    voitaikinaa
  • Täyte
  • 500 g
    aprikoosia
  • 2 rkl
    Valio voita
  • 2 rkl
    fariinisokeria
  • 2 vartta
    tuoretta rosmariinia
  • 1 prk
    Valio maustettua rahkaa vanilja
  • Voiteluun
  • munaa
  • fariinisokeria
 

Ohjeet

Kauli sulanut voitaikina irtopohjaisen suorakaiteen ( 15 x 25 cm) tai pyöreän (Ø 26 cm) piirakkavuoan kokoiseksi. Pistele taikinan keskiosa haarukalla. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle fariinisokeria. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 225 asteessa n. 15 min, kunnes se on lähes kypsä.

Pese ja puolita aprikoosit, poista kivet.

Sulata isossa paistinpannussa voi ja fariinisokeri. Lisää pannulle muutama rosmariinin oksa sekä aprikoosit. Paista muutama min, kunnes voi-fariiniseos on muuttunut paksuksi siirapiksi.

Levitä rahka esipaistetun pohjan päälle, jätä n. 1,5 cm reunoista tyhjäksi. Nostele pinnalle aprikoosit pyöreä puoli ylöspäin, valuta niiden päälle loppu siirappi pannusta. Laita halutessasi rosmariinioksat piirakan pinnalle.

Paista vielä uunin keskiosassa 10 min.

VINKKI

* Mikäli tuoreita aprikooseja ei ole saatavilla, voit korvata ne säilykeaprikooseilla.

* Puuvartinen rosmariini on huomattavasti voimakkaampaa kuin ruukussa myytävä hennompi rosmariini. Ohjeessa on käytetty puuvartista rosmariinia.