Aurinkoinen aprikoositorttu
Tykkäämiset
1 3
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, leivonnaiset, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Aurinkoinen aprikoositorttu

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    digestive- tai kaurakeksejä
  • 75 g
    margariinia
  • Täyte:
  • 1 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 8
    liivatelehteä
  • 250 g
    maitorahkaa
  • 200 g
    maustamatonta tai sitruunalla maustettua tuorejuustoa
  • 3 rkl
    sitruunamehua
  • Pinnalle:
  • 2 dl
    vettä
  • 2 prk
    (à 425 g) säilykeaprikooseja
  • 1 dl
    hyytelösokeria
 

Ohjeet

Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 23 cm) pohja leivinpaperilla. Murenna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella tai perunasurvimella painellen. Sulata rasva ja sekoita muruihin. Painele seos lusikalla vuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita tuorejuusto ja rahka keskenään. Mausta sokerilla, sitruunamehulla ja vaniljasokerilla. Kiehauta noin 1/2 dl säilykehedelmien lientä ja liuota siihen puristetut liivatteet. Vaahdota kerma. Sekoita haalea liivateliemi täytteeseen. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Lusikoi seos murupohjan päälle ja tasoita pinta. Pane vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Asettele aprikoosit hyytyneen tortun pinnalle. Mittaa kattilaanvesi ja kuumenna. Sekoita kiehuvaanveteen sokeri, anna kiehahtaa ja nosta sitten sivuun. Anna jäähtyä haaleaksi ja kaada vuokaan aprikoosien päälle. Anna hyytyä jääkaapissa. Irrota vuoan reuna varovasti veitsellä auttaen. Siirrä kakku tarjottimelle.