Aurinkoinen persikkakakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, gluteeniton

Aurinkoinen persikkakakku

12:lle hengelle

 

Valmista helppo, suussasulava juustokakku persikkasoseesta ja rahkasta. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 200 g
    kaurakeksejä
  • 100 g
    margariinia
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • Täyte
  • 5 kpl
    liivatelehteä
  • 2.5 dl
    vispikermaa
  • 1 prk
    (250 g) maitorahkaa
  • 1 paketti
    (200 g) maustamatonota tuorejuustoa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    persikkasosetta (esim. Bonne)
  • 1 kpl
    sitruunan kuori raastettuna
  • 0.5 dl
    sitruunamehua
  • Kiille
  • 4 kpl
    liivatelehtä
  • 0.5 dl
    sitruunamehua
  • 3 dl
    persikkasosetta (esim. Bonne)
  • Koristeluun
  • 1 kpl
    esim. minttua, marjoja, karamelleja
 

Ohjeet

Murskaa keksit. Sulata margariini. Sekoita ja mausta vaniljasokerilla.

Painele seos suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperoituun vuokaan (18 x 25 cm) tai pyöreään (24 cm) irtopohjavuokaan.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettu sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.

Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle.

Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa yön yli.

Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita persikkasoseen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele.

Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.