Äyriäisrisotto
Tykkäämiset
13 7
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, munaton, kalaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää kanaa, sisältää mereneläviä, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Äyriäisrisotto

2:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    mustapippuria
  • 0
    nokare voita
  • 0
    parmesaanijuustoraastetta
  • 5 dl
    kalalientä
  • 1
    pieni (salotti)sipuli
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 rkl
    margariinia tai voita
  • 2 dl
    risottoriisiä
  • 2 dl
    kuivaa valkoviiniä
  • 200 g
    katkarapuja ja simpukoita (pakaste tai säilyke) tai pakasteäyriäissekoitusta
  • 0
    suolaa
 

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuumenna öljy ja voi kattilassa ja kuullota sipulit. 2. Lisää riisit ja kuumenna, kunnes muuttuvat lasimaisiksi. 3. Lisää lientä ja viiniä pienissä erissä ja anna nesteen lisäysten välillä imeytyä riisiin. Kypsennä hyvällä lämmöllä. Risottoriisi kypsyy noin 18 minuutissa ja se saa jäädä kiinteäksi. 4. Sekoita joukkoon sulaneet äyriäiset. 5. Lisää parmesaanijuustoraaste. 6. Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi. Voit vielä lisätä risottoon nokareen voita ja nestettä, jos rakenne tuntuu liian kiinteältä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA