Ketohampurilainen | Valio
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vähähiilihydraattinen, sisältää lihaa, suomalainen, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, leivät ja hampurilaiset

Ketohampurilainen | Valio

4 kappaletta

 

Viljaton ja vähähiilihydraattinen briossityyppinen mehevä ketohampurilaissämpylä on helppoa valmistaa. Hampurilaisen täytteissä kannattaa suosia omia lempitäytteitä. Tämän ohjeen hampurilainen maistuu lihanystävälle ja tyydyttää isoimmankin nälän. Löydät tämän ja monta muuta Valion reseptiä myös osoitteesta valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • Vhh-hampurilaissämpylät
  • 2 rkl
    psylliumia
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 1 pkt
    (200 g) Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pkt
    luomu kananmunia
  • 2 dl
    mantelijauhetta
  • Täytteet ja pinnalle
  • 480 g
    burgerjauhelihaa
  • suolakurkkuja
  • 1 pkt
    pekonia
  • 50 g
    jääsalaattia
  • 1 pkt
    Valio Jalapeno Jaakko kermajuusto viipaletta
  • 1 prk
    (à 250 g) Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä savupekoni
  • seesaminsiemeniä
 

Ohjeet

Sämpylät

Ainekset: 2 luomu kananmunaa, 1 rasia Valio Viola tuorejuustoa, 0,25 tl suolaa, 2 dl mantelijauhetta, 2rkl psylliumia ja 2 tl leivinjauhetta.

1. Vatkaa muna ja tuorejuusto hyvin sähkövatkaimella.

2. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Mantelijauheen voit halutessasi korvata n. 1 dl:lla perunakuitua. Anna taikinan tekeytyä n. 15 min.

3. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä kostutetuin käsin palloiksi.

4. Nosta leivinpaperille uunipellille. Voitele halutessasi munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 35 min.

Täyttäminen

8. Halkaise ja paahda sämpylät kuivalla pannulla, paahtimessa tai uunissa.

9. Kokoa hampurilaiset kerostelemalla kaikki ainekset sämpylöiden väliin ja nauti heti.

Ainekset: 480 g jauhelihaa, 1 tl suolaa, mustapippuria myllystä, 1 pkt pekonia, 8 kpl Valio Jalapeno Jaakko kermajuusto viipaletta, 0,5 prk Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä, jääsalaattia ja suolakurkkua.

6. Jaa jauheliha neljään osaan. Taputtele pihveiksi ja mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla.

7. Paista pekonit rapeiksi pannulla, siirrä sivuun ja paista pihvit pekonin rasvassa molemmin puolin. Pihvi saa jäädä aavistuksen punertavaksi keskeltä. Laita juustoviipaleet (kaksi päällekkäin) sulamaan kuumien pihvien päälle, nosta myös pekoniviipaleet lämpiämään pihvien päälle.