Kurpitsasäilyke
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%

Kurpitsasäilyke

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1.5 l
    kurpitsalastuja, -kuutioita tai -suikaleita
  • 2
    isoa sipulia suikaleina
  • 1
    punainen paprika suikaleina
  • 2 dl
    väkiviinaetikkaa
  • 1
    kanelitanko tai tähtianis
  • 2 tl
    sinapinsiemeniä
  • 3
    valkosipulinkynttä viipaleina
  • 2 dl
    vettä
  • 0.8 dl
    sokeria
 

Ohjeet

Kuori kurpitsa ja poista sisältä siemenet. Leikkaa kurpitsa lastuiksi, kuutioiksi tai suikaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi paprika.

Laita vesi, väkiviinaetikka, sokeri, kanelitanko tai tähtianis, sinapinsiemenet ja kuoritut, viipaloidut valkosipulinkynnet kattilaan ja kiehauta. Lisää muut ainekset ja anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Jaa ainekset lasipurkkiin tai purkkeihin ja sulje kannet.

Säilytä viileässä. Pikkelssi säilyy jääkaapissa useita kuukausia. Nauti liha- tai kanaruokien kanssa.