Banaanisuklaakakku
Tykkäämiset
3 5
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, uunissa, kylmänä, hedelmät, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, keskitaso, laktoositon, maidoton, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Banaanisuklaakakku

12:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Kakkupohja:
  • 1 dl
    omenasosetta
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • 3 dl
    vehnäjauhoja
  • 3 rkl
    kaakaojauhetta
  • 200 g
    maidotonta margariinia
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1.5 dl
    perunajauhoja
  • 1.5 dl
    kiehuvaa vettä
  • Lisäksi:
  • 1
    sitruunan mehu
  • 1 prk
    (125 g) tummasuklaa-vanukasta
  • 1 dl
    omenasosetta
  • 1 dl
    hyytelösokeria
  • 2 dl
    omenamehua
  • 3
    banaania
 

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sose. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Anna pohjan vetäytyä muutaman tunnin. Halkaise pohja kahteen osaan. Purista sitruunamehu kulhoon ja viipaloi joukkoon banaanit. Levitä kakkupohjien väliin puolet banaaniviipaleista. Valuta päälle suklaavanukas. Nosta toinen pohja päälle. Levitä kakun pinnalle omenasose. Levitä päälle loput banaaneista. Kuumenna kattilassa mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Lusikoi hyytelöliemi banaanien päälle kiilteeksi.