Brasilialainen kala-katkarapupata
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pataruoka, pääruoka, gluteeniton, maidoton

Brasilialainen kala-katkarapupata

6 annosta

 

Vaalea kala ja katkaravut ovat tämän makua pullollaan olevan brasilialaisen padan eli muquecan sielu. Kookosmaidon täyteläisyys, limen raikkaus ja paprikan makeus maistuvat nopeasti hautuvassa, lempeän mausteisessa kalapadassa.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    turskafilee
  • 180 g
    katkarapupakaste
  • 1 kpl
    keltainen paprika
  • 1 kpl
    punainen paprika
  • 4 kpl
    tomaatti
  • 2 kpl
    punasipuli
  • 3 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 2 rkl
    oliiviöljy
  • 1 tl
    paprikajauhe
  • 1 rkl
    sokeri
  • 1 tl
    suola
  • 0.5 tl
    rouhittu mustapippuri
  • 1 kpl
    lime
  • 1 tlk
    kookoskerma
  • 1 kpl
    korianteriruukku
 

Ohjeet

1. Huuhtele ja kuutioi paprikat sekä tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.

2. Kuutioi kala. Purista limen mehu ja silppua korianteri.

3. Paista paprikat, sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä laakeassa padassa tai kattilassa pehmeiksi noin 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa tomaatit, paprikajauhe ja sokeri. Kuumenna.

4. Kääntele joukkoon kuutioitu kala. Ripottele pinnalle suola ja pippuri. Kaada limenmehu ja kookoskerma tasaisesti pinnalle. Älä sekoita. Kuumenna muutama minuutti, kunnes kala on lähes kypsää.

5. Kääntele katkaravut joukkoon varovasti, jotta kalan rakenne säilyy. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Viimeistele ripottelemalla pinnalle korianteria. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.