Broileria rakuunakastikkeessa
Tykkäämiset
3 8
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pataruoka, pannulla, kana, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta, sisältää laktoosia

Broileria rakuunakastikkeessa

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0.5
    sitruunan mehu
  • 0.5 tl
    valkopippuria
  • 4
    broilerin rintafilettä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Ruskistamiseen:
  • 1
    kana- tai yrttiliemikuutio, esim. Valkosipuli tai persiljakuutio
  • 1.5 rkl
    tuoretta rakuunaa
  • 2 rkl
    voita tai margariinia
  • 2 dl
    vettä
  • 2 dl
    kuivaa valkoviiniä
  • Lisäksi:
  • 1.8 dl
    ranskankermaa
  • 2
    keltuaista
  • 1.5 rkl
    makeaa sinappia
 

Ohjeet

Levitä broilerinfileet leivinpaperille eteesi ja mausta huolella joka puolelta. Lämmitä fileet huoneenlämpöisiksi, ruskista ne sitten 2-3 kerrallaan paistinpannussa ja nosta siitä pataan tai kattilaan.

Lisää pataan pannun huuhdeliemi eli pannussa kiehautettu 1 dl vettä, valkoviini ja murennettu liemikuutio. Hauduta fileitä liemessä välillä käännellen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi silputtu rakuuna. Nosta fileet tarjoiluastiaan.

Sekoita keltuaisiin kerma ja sinappi. Nosta pata levyltä ja vatkaa seos haudutusliemeen. Älä keitä enää, vain kuumenna sekoittaen ja kaada kastike broilerifileiden päälle. Tarjoa heti perunasoseen tai riisin sekä kasvisten kanssa.