Broilerinmaksapatee
Tykkäämiset
3 2
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, lisäkkeet, keskitaso, uunissa, liha, kana, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää nautaa, sisältää sikaa, sisältää kanaa, sisältää lihaa

Broilerinmaksapatee

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    jauhettua broilerin maksaa
  • 1
    iso sipuli
  • 1 dl
    korppujauhoja
  • 1 rkl
    siirappia
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 2
    kananmunaa
  • 0.2 tl
    valkopippuria
  • 0.2 tl
    inkivääriä
  • 10
    anjovisfileetä
  • 200 g
    sika-nautajauhelihaa
  • 0.5 tl
    muskottipähkinää
  • 0.5 tl
    rosmariinia
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori ja silppua sipuli. Sekoita tehosekoittimessa keskenään jauhettu maksa, jauheliha, kerma ja korppujauhot. Lisää munat yksitellen. Mausta seos ja lisää anjovikset, siirappi ja sipulisilppu. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele korkeareunainen pateevuoka ja kaada massa vuokaan. Halutessasi voit vuorata vuoan reunat ohuin pekonisiivuin. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä vesihauteessa 175 asteessa reilu kaksi tuntia, kunnes sisälämpö on noin 68-70 astetta. Jäähdytä ja kumoa tarjolle.