Broilerinmaksapatee
Tykkäämiset
1 3
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, välipala, vaikea, uunissa, kana, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää sikaa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta

Broilerinmaksapatee

12:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    broilerinmaksaa (pakaste)
  • 300 g
    sika-nautajauhelihaa
  • 1 prk
    anjovista
  • 1 prk
    kermaviiliä
  • 1 dl
    aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl
    rosmariinia
  • 1 tl
    sitruunamehua
  • 2 viipaletta
    kokojyväleipää
  • 2 rkl
    tomaattipyreetä
  • 2 rkl
    siirappia
  • 2 tl
    vasikanfondia
  • 3
    kananmunaa
  • 0.5 tl
    rouhittua viherpippuria
  • 1
    sipuli
  • 1 dl
    persiljaa
  • Täyte:
  • 200 g
    tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    timjamia
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon. Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla. Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta. Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa. Tarjoa joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä muiden jouluruokien kanssa.