Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
300 gbroilerinmaksaa (pakaste)
-
300 gsika-nautajauhelihaa
-
1 prkanjovista
-
1 prkkermaviiliä
-
1 dlaurinkokuivattuja tomaatteja
-
1 rklrosmariinia
-
1 tlsitruunamehua
-
2 viipalettakokojyväleipää
-
2 rkltomaattipyreetä
-
2 rklsiirappia
-
2 tlvasikanfondia
-
3kananmunaa
-
0.5 tlrouhittua viherpippuria
-
1sipuli
-
1 dlpersiljaa
- Täyte:
-
200 gtuoreita herkkusieniä
-
1 rklöljyä
-
1 tltimjamia
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata broilerinmaksa. Valuta anjovikset liemestään. Soseuta kaikki ainekset, persiljaa lukuun ottamatta, esimerkiksi monitoimikoneessa. Hienonna persilja ja lisää joukkoon. Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi herkkusienet, puolita pienet. Ruskista sienet pannulla, mausta timjamilla. Voitele suorakaiteen muotoinen leipä- tai pateevuoka ja kaada puolet massasta vuokaan. Kaada täyte väliin ja päälle loput maksamassasta. Kypsennä uunin alatasolla noin 1 tunti 25 minuuttia, kunnes patee on kiinteää. Jäähdytä vuoassaan ja kumoa. Tarjoa joko kylmänä alkupalana esimerkiksi leivän kanssa tai lämpimänä muiden jouluruokien kanssa.
© SOK viestintä ja julkaisut