Burgundinpata 2
Tykkäämiset
13 10
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, pataruoka, pannulla, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, liha, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia, sisältää sikaa

Burgundinpata 2

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 0
    pala selleriä
  • 1 rkl
    rasvaa paistamiseen
  • 1
    lihaliemikuutio
  • 1 rkl
    soijakastiketta
  • 1 tl
    timjamia
  • 1.5
    porkkanaa
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2
    laakerinlehteä
  • 3 dl
    vettä
  • 7
    kokonaista mustapippuria
  • 600 g
    naudan etuselkää, lapaa, sisä- tai ulkopaistia
  • 100 g
    pekonia
  • 2 rkl
    vehnäjauhoja
  • 2 rkl
    tomaattisosetta
  • 2 dl
    hillosipuleita
  • 1 dl
    punaviiniä
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Päälle:
  • 0
    persiljaa
 

Ohjeet

Leikkaa liha kuutioiksi. Kuumenna rasva paistinpannulla ja ruskista liha kahdessa erässä. Siirrä lihapalat pataan, sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kiehauta vesi pannulla, lisää lihaliemikuutio. Kaada pataan. Lisää pippurit, laakerinlehdet, timjami, tomaattisose, valkosipulinkynnet, hillosipulit ja soijakastike. Hauduta pataa miedolla lämmöllä kannen alla 1 1/2 tuntia eli kunnes liha alkaa olla mureaa. Paista sillä aikaa paloiteltu pekoni. Kuori ja paloittele porkkana ja selleri. Lisää viini, kasvikset ja pekoni pataan. Hauduta kypsäksi, noin puoli tuntia. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa pata riisin tai perunoiden sekä mausteisen parsakaalin kanssa. Varaa ruokailijaa kohdenkypsentämätöntä riisiä 3/4 dlperunaa 150 gkypsentämätöntä pastaa 80 g