Chili con kurpitsa
Tykkäämiset
2 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, pääruoka, pataruoka, salaatti

Chili con kurpitsa

5 annosta

 

Koska kurpitsaa käytetään Meksikossa paljon, chili con carnekin veganisoituu luontevasti kurpitsalla.

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 kpl
    myskikurpitsaa
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 kpl
    chili
  • 1 rkl
    valkosipulitahnaa
  • 2 rkl
    öljyä
  • 1 tl
    savupaprikatahnaa
  • 1 tl
    kuivattua oreganoa
  • 1 tl
    juustokuminaa
  • 1 prk
    (500 ml) tomaattimurskaa
  • 5 dl
    kasvislientä (gluteenitonta)
  • 1 prk
    (420/240 g) kidneypapuja
  • 1 kpl
    limen mehu
  • 1.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Pese kurpitsa ja poista siemenet. Kuutioi kurpitsa. Pataruokaan voit käyttää sen kuorineen. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili.

Kuumenna öljy kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää valkosipulitahna, kurpitsat ja mausteet. Kypsennä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Keitä 5 minuuttia.

Valuta pavut ja lisää ne chiliin. Kypsennä vielä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja limen mehulla.

Tarjoa riisin tai maissilastujen kanssa.