Coq au vin - kukkoa viinissä
Tykkäämiset
966 45
Osuvuus
100%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, kana, vaikea, gluteeniton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää kanaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa

Coq au vin - kukkoa viinissä

4:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    punaviiniä
  • 6 kpl
    salottisipulia
  • 400 g
    Herkkusieniä
  • 2 rkl
    Flora Culinessea
  • 2 kpl
    laakerinlehteä
  • 200 g
    savustettua siankylkeä
  • 1.5 dl
    punaviiniä
  • 1 kpl
    kokonaista kanaa
  • 1 kpl
    porkkanaa
  • 1 kpl
    punasipulia
  • 1 rkl
    Knorr Sipulifondia
  • 1 rkl
    Knorr Kanafondia
  • 1 rkl
    Maizena maissitärkkelystä
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Lohko kananpoika paloiksi ja poista siitä siivenkärjet ja pyrstö. Paloittelee kuorittua porkkana. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita viini, porkkana, punasipuli ja fondit marinadiksi. Sekoita kana marinadiain kanssa. Anna marinoitua jääkaapissa 12-24 tuntia. Poista kananpalat marinadista ja paista kullanruskeiksi. Siivilöi porkkana sekä sipuli erilleen marinadista ja kiehauta marinadi. Anna kanojen porista marinadissa 45 minuuttia. Paloittele siankylki ja paista rapeaksi. Paista kokonaiset herkkusienet ja kuoritut pikkusipulit kullanruskeiksi. Lisää pataan herkkusienet, siankylki ja sipulit. Keitä vielä 25 minuuttia. Poista kananpalat, sienet, sipulit ja siankylki. Keitä syntynyt neste kokoon ja suurusta maissitärkkelyksellä. Laita kananpalat, sienet, sipulit ja siankylki takaisin pataan. Anna kiehua vielä 5 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla Tarjoa perunasoseen kanssa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA