Curry-kukkakaalikeitto
Tykkäämiset
13 7
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, kastikkeet, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää kanaa, sisältää lihaa

Curry-kukkakaalikeitto

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1
    kukkakaali (n. 600 g)
  • 1 tl
    currya
  • 1 l
    vettä
  • 1
    kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 2 rkl
    öljyä
  • 3
    sipulia
  • 0.5 dl
    persiljaa
  • 1 rkl
    öljyä
  • 0.2 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Pese ja paloittele kukkakaali. Kääntele kukkakaalit öljyssä, johon on sekoitettu suola. Paahda kaalin kukintoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää curry ja sekoita. Lisää kattilaan paahdetut kukkakaalit, vesi ja liemikuutio. Keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto. Jätä halutessasi muutama kukinto koristeeksi. Mausta vielä hienonnetulla persiljalla ja tarjoile. Joissain liemikuutioissa on viljaa. Varmista tarvittaessa gluteiinittomuus pakkauksesta.