Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Rosvosoppa
20:lle hengelle
Varaa aikaa
Keskitaso
” Ehkä paras lämmittävä keitto ikinä! Keitto on suht isotöinen ja siksikin sitä kannattaa tehdä suoraan 10 litran kattilaan mitoitettu määrä, keitto kun vain paranee lämmityskertojen myötä ja sitä voi pakastaa ihan surutta ilman että raaka-aineet muuttaa muotoaan pakkasessa. Suosittelen kokeilemaan!
Ainesosat
-
1 kpl500g palsternakkaa
-
1 kpl500g juuriselleriä
-
1 kpl500g porkkanaa
-
1 kpl500g sipulia
-
1 kpl300-400g tomaattipyrettä
-
1 kpl2-3tl valkopippuria
-
1 kpln. kilo perunoita
-
1 kpl800g jauhelihaa
-
1 kpl5 lihaliemikuutiota
-
1 kpl2-3 paprikaa
-
1 kpl7l vettä
-
1 kpl3-4tl suolaa
Ohjeet
Kuori palsternakka, juuriselleri ja porkkana ja raasta ne karkeaksi raasteeksi tai suikaloi ohueksi. Kuori sipulit ja pilko pieneksi. Freesaa kaikki aiemmin mainitut kasvikset pannulla, huuhtele pannu välissä ja kaada huuhdeliemi kattilaan. Pyörittele tomaattipyre ja valkopippuri keskenään kuumalla pannulla. Lisää loput nesteet, lihaliemikuutiot ja suolaa, anna kiehua miedolla lämmöllä. Itse annan keiton muhia pari-kolme tuntia jopa niin, että olen lisännyt sinne jo jauhelihan. Paista jauheliha ja lisää kattilaan, kuori perunat ja raasta karkeaksi tai suikaloi ohueksi ja lisää keittoon. Kun perunatkin on kypsyneet tarkista maku ja lisää joukkoon kuutioidut paprikat. Seuraksi sopii loistavaksi vaalea leipä, joko patonki, peltileipä tai tuoreet sämpylät.