Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Ainesosat
- Pohja:
-
5 dlvehnäjauhoja
-
2 tlleivinjauhetta
-
4kananmunaa
-
2 dlsokeria
-
1 dljuoksevaa margariinia
-
1 dlmaitoa
- Täyte:
-
1.5 lomenoita
- Muruseos:
-
1 dlsokeria
-
0.5 tlinkivääriä
-
50 gmargariinia
-
1 dlkaurahiutaleita
-
1 tlkanelia
- Vaniljakastike:
-
2 rklsokeria
-
2 dlkermaa vaahdotettuna
-
2 tlperunajauhoja
-
4 dlmaitoa
-
1kananmuna
-
1 rklvaniljasokeria
Ohjeet
Omenapiirakka:Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia. Vaniljakastike:Vatkaa kattilassa maito, kananmuna, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan, kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä. Jäähdytä kastike välillä sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla. Vaahdota kerma ja sekoita se kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua.
© SOK viestintä ja julkaisut