Dipattavat lihapullat ja porkkanatahna
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, proteiinipitoinen, sisältää soijaa, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, sisältää munaa, välipala, alkuruoka, gluteeniton, uuniruoka, muut

Dipattavat lihapullat ja porkkanatahna

4 annosta

 

Makea chilikastike maustaa kypsät lihapullat ihanan tahmeiksi ja lisää mehevyyttä. Täysipainoinen viikonloppuateria on valmis, kun dippailet lihapullia ja tuoreita kasviksia sitruunaiseen porkkanatahnaan.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    jauhelihaa
  • 1 tl
    kuivattua oreganoa tai timjamia
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 1 rkl
    seesaminsiemeniä
  • 2.5 rkl
    makeaa chilikastiketta
  • 1 tl
    soijakastiketta
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Porkkanatahna
  • 300 g
    porkkanoita
  • 1.5 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 1 rkl
    sitruunamehua
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 0.5 tl
    juustokuminaa
  • 1 tl
    seesaminsiemenöljyä, halutessasi
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) suolaa
  • Lisäksi
  • 1 kpl
    kasviksia, esim. paprikaa ja kurkkua
 

Ohjeet

Valmista porkkanatahna. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia porkkanapalojen koosta riippuen, kunnes porkkanat ovat pehmeiltä. Kaada porkkanat lävikköön.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kaada porkkanat kulhoon. Lisää joukkoon muut tahnan ainekset. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Pese ja paloittele lisäkekasvikset.

Säädä uuni 225 asteeseen.

Sekoita kulhossa jauheliha, oregano, suola ja kanamuna. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele lihapullien pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita chili- ja soijakastike. Valuta valmiiden lihapullien päälle.

Dippaa lihapullia ja kasviksia porkkanatahnaan.