Pekonisienet
Tykkäämiset
5 1
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pihvit ja pyörykät, uuniruoka, nopea, pääruoka, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, suklaaton, helppo, alkuruoka, lisäkkeet, suomalainen, amerikkalainen, sisältää sikaa, sisältää lihaa, suolainen, sisältää gluteenia

Pekonisienet

12 kappaletta
Nopea
Helppo

Lisää

Ainesosat

 • 1 pkt
  HK 170g Amerikan Pekoni
 • 12 kpl
  herkkusieni champ
 • 1 pkt
  sulatejuusto voimakas (koskenlaskija)
 • 6 kpl
  spaghetti
 

Ohjeet

VALMISTELU

poista sienistä kanta taittamalla (irtoaa tarkemmin taittamalla, mutta myös veitsellä voi kaivaa pois) niin että kannan paikalle jää sienen sisään kolo.

Leikkaa koskenlaskijasta sopivia paloja jotka täyttävät sieneen syntyneen kolon (riippuu hyvin paljon sienen koosta siis!)

Laita juustopala koloon, voit painella sitä hieman jotta täyttää kolon hyvin (tue sientä ympäriltä jotta ei turhaan halkea)

jos pekoniviipaleita on yhtä paljon tai enemmän kuin sieniä, käytä koko viipaletta, muussa tapauksessa puolita pekoniviipale katkaisemalla se kahtia (niin että saat kaksi lyhyttä siivua). Kierrä pekoniviipale sienen ympärille hieman venyttäen ja tarvittaessa 'ristiin' jotta pekonia ei tule samaan kohtaan montaa kerrosta (mieluiten maks. 2 kerrosta pekonia päällekkäin)

kiinnitä pekonin raa-an spagetin avulla (työnnä spagetti pekonista ja sienestä läpi, niin että spagetti näkyy molemmista päistä 1-2mm verran). Jos käytössä ei ole spagettia, voi käyttää myös coctail tikkua mutta ne pitää muistaa poistaa ennen syöntiä - spagetin kanssa koko tuote on syötävä

KYPSENNYS

Lämmitä grilli, sienet kypsyvät parhaiten melko miedossa lämpötilassa

asettele sienet niin, että kiinteä pohja tulee aluksi ylöspäin ja juusto osoittaa alaspäin

grillaa noin 5 minuuttia, juusto alkaa pehmenemään ja pekoni on kypsynyt grilliä vasten olevalta puolelta, käännä sienet

Grillaa nyt niin että pekoni on myös toiselta puolelta kypsää. Tässä vaiheessa voi grillin lämpötilaa hieman nostaa koska juusto ei karkaa sienistä kun sieni toimii 'kuppina' koskenlaskijalle.

Nosta sienet lopuksi grillistä ja tarjoile välittömästi, sienet on parhaita lämpimänä.