Espanjalainen munakas eli perunatortilla
Tykkäämiset
54 22
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

lisäkkeet, pääruoka, välipala, pannulla, kylmänä, kasvisruoka, keskitaso, klassikko, laktoositon, maidoton, sisältää munaa

Espanjalainen munakas eli perunatortilla

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    mustapippuria
  • 5
    kananmunaa
  • 1
    sipuli
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl
    öljyä
  • 500 g
    perunoita
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Kuori ja viipaloi perunat. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Lisää perunaviipaleet ja kuullota niitä 20?30 minuuttia silloin tällöin hämmentäen, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää kypsymisen puolivälissä sipuli ja murskattu valkosipuli. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos pannuun perunoiden päälle. Valuta hyytymätöntä munakasta reunoille ja auta lastalla valumaan pannun pohjalle asti. Kypsennä noin viisi minuuttia. Kun tortilla on pohjasta hyytynyt, pane iso kansi tai vati pannun päälle ja kiepauta munakas ylösalaisin. Valuta munakas takaisin pannuun. Kypsennä vielä hetki, jotta toinenkin puoli saa väriä. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA