Espanjalaiset lihapyörykät
Tykkäämiset
689 114
Osuvuus
100%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pannulla, laktoositon, maidoton, vähälaktoosinen, liha, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Espanjalaiset lihapyörykät

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    jauhelihaa
  • 1 dl
    vettä
  • 1
    kananmuna
  • 2
    valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 0.8 dl
    korppujauhoja
  • 0.5 dl
    persiljaa hienonnettuna
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1 rkl
    basilikaa hienonnettuna tai 1 tl kuivattuna
  • 1 tl
    suolaa
  • Kastike:
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1
    sipuli
  • 1
    paprika
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 2 tl
    paprikajauhetta
  • 4
    tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
 

Ohjeet

Tee ensin lihapullataikina. Imeytä korppujauhot veteen ja lisää kulhoon kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi. Paista lihapullat pannulla. Valmista kastike. Jos käytät tuoreita tomaatteja, poista niistä kuoret. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen haarukan avulla. Kun kuoret halkeilevat, nosta tomaatit pois vedestä ja kuori. Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kevyesti. Lisää suikaloitu paprika ja kuutioidut tomaatit tai tomaattimurska. Nosta valmiit pyörykät kastikkeeseen ja hauduta ruokaa 15-20 minuuttia. Ruokalehti 0505

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA