Espanjalaiset lihapyörykät
Tykkäämiset
129 110
Osuvuus
99%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, uunissa, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta

Espanjalaiset lihapyörykät

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    chiliä tai cayennenpippuria
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 1
    kananmuna
  • 1 tl
    raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl
    jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl
    jauhettua korianteria
  • 2.5
    valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl
    maitoa tai kermaa
  • 1
    vaalea leipäviipale
  • 1 tl
    suolaa
  • Kastike:
  • 1
    sipuli
  • 1 rkl
    öljyä
  • 12.5
    vihreää oliivia
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 1 dl
    säilykepaprikaa
  • 1 prk
    (500 g) tomaattimurskaa
 

Ohjeet

Leikkaa leivästä kuoret ja murenna leipä kulhoon. Lisää neste ja anna turvota hetki. Sekoita joukkoon muut aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi. Voit kypsentää pyörykät myös uunissa (225 astetta, 20 minuuttia). Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota ne öljyssä pannussa tai paistokasarissa. Lisää valutettu silputtu paprika ja tomaattimurska. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää viipaloidut oliivit ja tarkista maku. Pane pyörykät kastikkeeseen ja kiehauta.