Espetada -lihavartaat
Tykkäämiset
3 1
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, pääruoka, gluteeniton, laktoositon, maidoton, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sokeriton, suklaaton, vähälaktoosinen, kohtuuajassa, keskitaso, välimeri, sisältää lihaa, sisältää nautaa, suolainen, proteiinipitoinen, vähähiilihydraattinen

Espetada -lihavartaat

4 annosta
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Perinteiset Portugalilaiset lihavartaat joita kannattaa ehdottomasti maistaa. Madeiralla erityisen suosittu ja suositeltava ruoka

Lisää

Ainesosat

  • Marinadi:
  • 2 tl
    karkeaa merisuolaa
  • 4 kpl
    murskattua valkosipulin kynttä
  • 3 kpl
    laakerinlehteä
  • 1 rl
    punaviinietikkaa
  • 2 rl
    oliiviöljyä
  • 0.5 tl
    jauhettua mustapippuria
  • Lisäksi:
  • 1 kg
    naudan sisäfileetä
 

Ohjeet

Käyttäen survinta, yhdistä suola ja valkosipuli. Jatka muussaamista kunnes valkosipuli muuttuu tahnaksi. Lisää laakerinlehdet (murennettuna), pippuri, viinietikka ja lopuksi oliiviöljy.

Laita lihakuutiot matalaan kulhoon ja levitä tahna lihan päälle, marinoi liha perusteellisesti joka puolelta. Anna seistä 2-4 tuntia tai jopa yli yön jääkaapissa.

Kypsennys

Kun valmista, pujota lihakuutiot vuorotellen laakerinlehtien kanssa vartaisiin. Grillaa noin 10-15cm liekkien yläpuolella. Säädä kypsennysaikaa haluamasi kypsyyden mukaan. Medium on se mikä alunperin kuuluu näihin Madeiran herkkuihin. Voi kypsentää myös uunissa (alle 200C) jolloin savuaromi jää uupumaan. Kannattaa tehdä yksi "kontrollivarras" mistä voi ajoittain ottaa yhden palan leikattavaksi auki että pystyy varmistamaan kypsyysasteen.

Lisukkeet

Lisukkeina voi laittaa hyvin esimerkiksi paistettuja perunoita ja erilaisia salaatteja. Joissain ravintoloissa on mahdollista tilata annos myös ranskalaisilla joka hieman latistaa tunnelmaa koska tämä liha on todella hyvää. Käytännössä jokainen voi itse päättää mitä haluaa hyvän lihan kanssa syödä, lisukkeet sen mukaan :)

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA