Limejuustokakku | Valio
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

suomalainen, jälkiruoka, vähälaktoosinen, gluteeniton, makeat leivonnaiset

Limejuustokakku | Valio

12 annosta

 

Limejuustokakku on raikkaiden juustokakunystävien suosikki. Aromikas ja hennon vihreä kakku ilahduttaa keväisissä kahvipöydissä. Löydät tämän ja monta muuta Valion reseptiä myös osoitteesta valio.fi.

Lisää

Ainesosat

  • Keksipohja
  • 75 g
    valio voita
  • 175 g
    kaurakeksejä
  • Täyte ja limekiille
  • 1 pkt
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 pkt
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
  • 1.5 dl
    sokeria (1 dl täytteeseen, 0,5 dl limekiilteeseen)
  • 1 prk
    Valio kuohukermaa (3,3dl)
  • 1 kpl
    elintarvikeväri
  • 1 pkt
    liivatetta
  • 1 kpl
    lime
  • 1 kpl
    lime
  • 1 kpl
    lime
  • 1 kpl
    lime
  • 1 kpl
    lime
  • 1 kpl
    lime
 

Ohjeet

1. Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm).

2. Laita liivatteet (5kpl) pehmenemään kylmään veteen.

3. Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, ½ dl limemehua, limen raastettu kuori ja sokeri.

4. Vaahdota kerma.

5. Kuumenna 1/4 dl limemehua kiehuvaksi mikrossa esim. kahvikupissa. Sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.

6. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 t.

7. Tee kiille: Laita liivatteet (2kpl) pehmenään kylmään veteen. Sekoita limemehuun (1dl) sokeri (0,5dl). Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä limemehu ja vesi-liivateseos. Värjää vihreäksi.

8. Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1 h.

9. Irrota kakku vuoasta varoen käyttämällä lastaa apuna reunan irrotuksessa. Koristele tuoreella mintulla.