Falafel & Minttuinen piimädressing
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, sisältää vehnää, suolainen, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, pääruoka, pihvit ja pyörykät

Falafel & Minttuinen piimädressing

6 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 1 dl
    Valio AB® piimää
  • 2 dl
    panko-korppujauhoja
  • 2 prk
    kikherneitä
  • 1
    sipuli
  • 3
    valkosipulin kynttä
  • 1
    punaista chiliä
  • 1 ruukku
    tuoretta korianteria
  • 1 ruukku
    lehtipersiljaa
  • 2 tl
    kuminaa
  • 2 tl
    jauhettua korianteria
  • 1 tl
    suolaa
  • Paistamiseen
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
  • Minttuinen piimäkastike
  • 2 dl
    Valio AB® piimää
  • 1 dl
    tuoretta minttua
  • 1 tl
    juoksevaa hunajaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista ensin kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään, minttu hienonnettuna. Peitä kulho. Nosta jääkaappiin maustumaan falafelien valmistamisen ajaksi.

Mittaa tehosekoittimen kulhoon piimä ja panko-korppujauhot. Anna turvota 10 min.

Lisää loput falafelien ainekset kulhoon: sipulit kuorittuina ja chili ilman siemeniä. Käytä konetta pulssitoiminnolla, kunnes massa on tasaista.

Pyörittele massasta käsin pyöryköitä tai tee kahden lusikan avulla soikion muotoisia. Pyörittele falafelit panko-korppujauhoissa.

Paista pannulla keskilämmöllä Oivariini rasvassa, kunnes falafelit ovat kauniin ruskeita.

Anna falafelien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa minttuisen piimäkastikkeen ja chapati-leivän kanssa.

VINKKI

* Voit myös valmistaa falafelit uunissa 225 asteessa n. 15 min.

* Falafelien maku syvenee säilytyksen aikana, joten ne voi valmistaa hyvin jo edellisenä päivänä ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.