Feta-pastasalaatti
Tykkäämiset
3 1
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keittämällä, kylmänä, juhla, kasvisruoka, pasta, salaatti, keskitaso, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa

Feta-pastasalaatti

20:lle hengelle
Keskitaso

 

Valmista riittoisa feta-pastasalaatti vaikkapa seisovaan pöytään. Täysjyväpasta tekee salaatista ruokaisan ja aurinkokuivatut tomaatit tuovat siihen makua ja väriä. Jos valmistat feta-pastasalaatin jo edellisenä päivänä, säilytä se hyvin peitettynä jääkaapissa aina tarjoiluhetkeen saakka.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kg
    täysjyväpastaa
  • 2 dl
    paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 2 prk
    (à 330 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 600 g
    fetajuustoa (salaattijuustoa)
  • Kastike
  • 0 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl
    sokeria
  • 1 dl
    silputtuja tuoreyrttejä
  • 2 dl
    aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
  • 0.5 dl
    puna- tai valkoviinietikkaa
  • 0 ripaus
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista kastike. Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jos sinulla ei ole 10 litran kattilaa, keitä pasta kahdessa 5 litran kattilassa. Valuta pasta muutamassa erässä lävikössä. Siirrä pasta tilavaan kulhoon. Sekoita kastike kuumaan pastaan. Leikkaa valutetut, aurinkokuivatut tomaatit suikaleiksi ja lisää ne pastan joukkoon. Murenna juusto tai leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sekoita se pastaan. Tarjoa salaatti joko haaleana tai kylmänä. Lisää paahdetut auringonkukansiemenet vasta ennen tarjoilua. Jos valmistat salaatin jo edellisenä päivänä, säilytä se hyvin peitettynä jääkaapissa.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA